Forretter

Kikærtesalat og kylling

4. september 2012
af Susanne Palmqvist
Foto: Anders Schønnemann
Kog kikærterne selv, eller køb dem på dåse, hvis du har travlt. Jeg foretrækker de små kikærter til en salat. De friske blåbær giver en flot farvekombination og skøn smag. Pestoen fås i supermarkeder. Husk at udbløde kikærterne!

(Frokost/let middag, 4 personer)2 dl små tørrede kikærter1 glas Svansø Pepperfruit Walnut Pesto (130 g)100 g friske blåbær2 spsk. frisk-nippet persille, basilikum, merian eller oreganosalt og kværnet peberevt. lidt citronsaft2 store kyllingebryster4 skiver parmaskinke2-3 rødløg i kvarterlidt olie1 spsk. honningfrisk timiansprøde salatbladeUdblød kikærterne i koldt vand i 8 timer. Kog dem i nyt, saltet vand i 1 time. Lad dem dryppe af og køle af. Vend dem med halvdelen af pestoen (den er stærk), blåbær og krydderurter. Smag til med salt, peber og citronsaft.Skær et snit på tværs af kødet, og smør et lag pesto på. Luk det sammen, og pak skinken godt omkring. Brun kødet i lidt olie, og steg det ved svag varme, til det er gennemstegt. Tag det af. Svits løgene i ca. 5 minutter. Dryp honning og timian over, og lad det karamellisere. Skær kødet i skiver, og anret med løg og salatblade. Spis kikærtesalaten til.Prøv også: Koteletter med kikærter og abrikoser