Forretter

Jordskoksuppe med kammuslinger

af Timm Vladimir 29. november 2019
Foto: Columbus Leth
Det ser flot ud, når suppen serveres ved bordet og hældes over det lækre fyld. Her får du opskriften på Timm Vladimirs nytårsforret.
1 t og 0 min 4 personer
Tid i alt 1 t og 30 min

SYLTET HAVTORN

  • 1 dl eddike
  • ½ dl sukker
  • ½ dl vand
  • 1 stjerneanis
  • 75 g havtorn

JORDSKOKSUPPE

  • 300 g jordskokker
  • 2 skalotteløg
  • 1 fed hvidløg
  • 3 cm frisk ingefær
  • 7 dl kyllingefond
  • 1½ dl piskefløde
  • Salt og peber
  • Citronsaft

TIL SERVING

  • 8 kammuslinger
  • Salt og peber
  • 25 g smør til stegning
  • 1 bakke karse

 

Opskrift - sådan laver du jordskoksuppe med kammuslinger

Syltet havtorn: Bring eddike, sukker og vand i kog sammen med stjerneanis. Hæld havtorn i, og lad dem simre med i to minutter. Sluk for varmen, og lad havtornene trække i væsken i mindst 30 minutter, gerne længere.

Jordskoksuppe: Skræl jordskokkerne, og skær dem i mindre stykker. Gem en enkelt til pynt. Pil løg og hvidløg, og skræl ingefær. Fyld jordskokker, løg, hvidløg, ingefær og kyllingefond i en gryde, kog det op, og lad det simre i ca. 20 minutter, til jordskokkerne er helt møre. Tilsæt fløden, og blend, til suppen er helt glat. Hæld suppen tilbage i gryden, lun den igennem, og smag til med salt, peber og citronsaft. Skær den sidste jordskok i helt tynde skiver, gerne på et mandolinjern. Læg skiverne i isvand.

Servering: Fjern lukkemusklen på siden af kammuslingerne. Krydr dem med salt og peber. Brun smørret på en pande, og steg kammuslingerne i det i 1-2 minutter på hver side. Læg kammuslingerne i skåle, top med de tynde jordskokskiver, syltet havtorn og karse. Hæld suppen over ved bordet.

 

TIP: Suppen kan gøres klar og smages til i god tid. Så skal den blot varmes igennem inden servering og kort blendes med en stavblender for at blive luftig.

 

Find resten af feminas nytårsmenu HER

 

Andre lækre opskrifter