Forretter

Jordskoksuppe med kammuslinger

Det ser flot ud, når suppen serveres ved bordet og hældes over det lækre fyld. Her får du opskriften på Timm Vladimirs nytårsforret.

Forberedelsestid: 30 min
Tilberedelsestid: 1 t
Tid i alt: 1 t og 30 min
Antal personer: 4

SYLTET HAVTORN

1 dl eddike
½ dl sukker
½ dl vand
1 stjerneanis
75 g havtorn

JORDSKOKSUPPE

300 g jordskokker
2 skalotteløg
1 fed hvidløg
3 cm frisk ingefær
7 dl kyllingefond
1½ dl piskefløde
Salt og peber
Citronsaft

TIL SERVING

8 kammuslinger
Salt og peber
25 g smør til stegning
1 bakke karse

 

Opskrift - sådan laver du jordskoksuppe med kammuslinger

Syltet havtorn: Bring eddike, sukker og vand i kog sammen med stjerneanis. Hæld havtorn i, og lad dem simre med i to minutter. Sluk for varmen, og lad havtornene trække i væsken i mindst 30 minutter, gerne længere.

Jordskoksuppe: Skræl jordskokkerne, og skær dem i mindre stykker. Gem en enkelt til pynt. Pil løg og hvidløg, og skræl ingefær. Fyld jordskokker, løg, hvidløg, ingefær og kyllingefond i en gryde, kog det op, og lad det simre i ca. 20 minutter, til jordskokkerne er helt møre. Tilsæt fløden, og blend, til suppen er helt glat. Hæld suppen tilbage i gryden, lun den igennem, og smag til med salt, peber og citronsaft. Skær den sidste jordskok i helt tynde skiver, gerne på et mandolinjern. Læg skiverne i isvand.

Servering: Fjern lukkemusklen på siden af kammuslingerne. Krydr dem med salt og peber. Brun smørret på en pande, og steg kammuslingerne i det i 1-2 minutter på hver side. Læg kammuslingerne i skåle, top med de tynde jordskokskiver, syltet havtorn og karse. Hæld suppen over ved bordet.

 

TIP: Suppen kan gøres klar og smages til i god tid. Så skal den blot varmes igennem inden servering og kort blendes med en stavblender for at blive luftig.

 

Find resten af feminas nytårsmenu HER