jordskokkesuppe
Forretter

Jordskokkesuppe med æbler og trøfler

af Camilla Zarah Lawes 15. november 2021
Foto: Henrik Freek
Æble og trøfler er super lækkert til jordskokkernes lidt nøddeagtige smag.

DET SKAL DU BRUGE

  • 600 g jordskokker
  • 20 g smør
  • 2 stilke timian
  • 2 dl hvidvin
  • 2 dl god hønsebouillon
  • 2 dl piskefløde
  • 2 hele stilke frisk timian
  • havsalt og friskkværnet peber
  • 1 rødt æble skåret i fine terninger
  • 6 g trøffeltimian

TILBEHØR

  • 6 super tynde ristede skiver rugbrød
  • salt og lidt olie
  1. Skræl jordskokkerne, og skær dem i skiver.
  2. Sautér dem klare i smør sammen med timian, uden at de tager farve.
  3. Tilsæt hvidvin, og kog syren fra vinen væk.
  4. Hæld bouillon på, og kog i ca. 20 minutter, til jordskokkerne er helt møre.
  5. Kom fløden i, og lad suppen koge op.
  6. Fjern timianstilkene, og blend det hele sammen. Hæld det tilbage i gryden. Smag til med salt og peber, og justér tykkelsen på suppen med bouillon eller fløde.
  7. Varm suppen igennem.
  8. Drys med æble, timian og tynde skiver trøffel, og krydr med friskkværnet peber. Servér jordskokkesuppen rugbrød til.