hønsesalat
Forretter

Hønsesalat med asparges og rygeostdressing

af Camilla Zarah Lawes 20. november 2015
Foto: Betina Hastoft
Bryder du dig ikke om rygeostens let røgede smag, kan du bruge flødeost naturel i stedet. Her får du opskriften på hønsesalat med asparges og rygeostdressing

Hønsesalat med asparges og rygeostdressing til 6 personer

Tid: 20 minutter   DET SKAL DU BRUGE TIL HØNSESALAT 4 kyllingebrystfileter salt 3 peberkorn 1 laurbærblad 1 dåse hvide asparges   RYGEOSTDRESSING 200 g rygeost 4 spsk. cremefraiche 18 % 1 håndfuld basilikum 6 spsk. hakket purløg salt og friskkværnet peber   TIL SERVERING 150 g bacon i skiver lyst brød   Hønsesalat er en af julens klassikere. En anden klassiker er tarteletter med høns i asparges - få opskriften her  

Opskrift - sådan laver du hønsesalat med asparges og rygeostdressing

  1. Læg kyllingefileterne i en gryde, og hæld vand i gryden, så det akkurat dækker. Tilsæt salt, hele peberkorn og laurbærblad. Kog kyllingebrystfileterne i ca. 15 minutter. Hæld vandet fra, og skær kødet i mundrette stykker.   2. Rygeostdressing: Rør rygeost sammen med cremefraiche. Hak basilikum og purløg, og rør det i dressingen sammen med salt og peber.   3. Lad aspargesene dryppe af i en sigte, og vend dem i dressingen sammen med kyllingekødet.   4. Servering: Steg bacon på en tør pande, til det er sprødt og gyldent, og lad det afdryppe på et stykke køkkenrulle. Anret hønsesalaten i en skål, pynt med stegt bacon, og servér lyst brød til.   PRØV OGSÅ: 10 klassiske retter til julefrokosten