Forretter

Grøn linse-hummus

af Susanne Palmqvist 9. august 2022
Foto: Anders Schønnemann
Hummus kan laves af mere end bare kikærter. Denne hummus-opskrift er lavet på grønne linser som er fyldt med protein og har en lækker konsistens.

Ingredienser til grøn linse-hummus

  • 1½ dl grønne linser
  • ½ l vand
  • 2 tsk. salt
  • evt. 1 stilk løvstikke og 1 stilk persille
  • 1 fed hvidløg
  • 2-3 tsk. friskrevet ingefær
  • 1 bdt. eller 1 potte frisk koriander
  • 50 g smuttede mandler
  • ca. ¾ dl god olivenolie
  • salt og peber

Tilbehør

  • store, skrå skiver flutes ristet med lidt olie
  • små tomater og tynde skiver parmaskinke

Sådan laver du grøn linse-hummus:

  1. Skyl linserne godt. Kog dem møre i vand med salt og et par krydderkviste i ca. 40 minutter. De må godt have lidt konsistens og ikke koge for møre.

  2. Lad dem dryppe af, og køl dem evt. af.

  3. Kom hvidløg, skrællet ingefær og koriander i en blender/hurtighakker, og kør det helt findelt.

  4. Kom linserne i sammen med lidt af olien, og kør, til det er sammenhængende.

  5. Kom mandlerne i; tilsæt olie, lidt ad gangen, og kør, til konsistensen er tilpas og gerne lidt grov.

  6. Smag til med salt, peber og citronsaft.

  7. Hummussen kan holde sig et par dage i køleskab.

Prøv også: Fladbrød med ærtehummus og halloumi