Forretter

Grøn linse-hummus

af Susanne Palmqvist 13. august 2012
Foto: Anders Schønnemann
Super lækker ”hummus” eller smørepålæg til dine sandwich, lavet på økologiske grønne linser. Absolut min nye favorit. Kan du få fat i frisk koriander med rod fra asiatiske butikker, giver det mest smag (af og til kan man få dansk dyrket med rod, spørg din grønthandler). Kan også spises som lun mos til et stykke grillet kylling

(nok til 4)1½ dl grønne linser½ l vand2 tsk. saltevt. 1 stilk løvstikke og 1 stilk persille1 fed hvidløg2-3 tsk. friskrevet ingefær1 bdt. eller 1 potte frisk koriander50 g smuttede mandlerca. ¾ dl god olivenoliesalt og peberTILBEHØR:store, skrå skiver flutes ristet med lidt oliesmå tomater og tynde skiver parmaskinkeSkyl linserne godt. Kog dem møre i vand med salt og et par krydderkviste i ca. 40 minutter. De må godt have lidt konsistens og ikke koge for møre. Lad dem dryppe af, og køl dem evt. af. Kom hvidløg, skrællet ingefær og koriander i en blender/hurtighakker, og kør det helt findelt. Kom linserne i sammen med lidt af olien, og kør, til det er sammenhængende. Kom mandlerne i; tilsæt olie, lidt ad gangen, og kør, til konsistensen er tilpas og gerne lidt grov. Smag til med salt, peber og citronsaft. Hummussen kan holde sig et par dage i køleskab.Prøv også: Belugalinser med andebryst