grillede jomfruhummer
Forretter

Grillede jomfruhummer

af Susanne Palmqvist 13. november 2021
Foto: Anders Schønnemann
Danske jomfruhummere smager jo skønt i sig selv, men hele oplevelsen med at sidde og pille, sutte og snaske synes jeg kun gør det hele meget bedre. Der er også er dejligt kød i kløerne, hvis du knækker dem. Store servietter og små skåle at skylle fingre i er en rigtig god idé
3 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • 12-16 mellemstore jomfruhummere
  • 1 pæn håndfuld kørvel
  • 1 lille bdt. dild
  • 1 pæn håndfuld bredbladet persille
  • 60 g blødt smør
  • 1 fed hvidløg
  • salt og kværnet peber
  • citron eller limefrugt

TILBEHØR

  • lune flutes
  • evt. krydderurtesalat med kørvel og dild
  • olie/eddikemarinade

Opskrift - sådan laver du grillede jomfruhummer

  1. Skyl, tør og hak alle krydderurterne fint. Rør dem i smørret sammen med det pressede hvidløg. Brug en tung kniv til at flække hummerne: Stik den ned bag øjnene, og flæk den hele vejen igennem.
  2. Fjern den lille sorte streng og evt. andet "snask", som du synes skal væk.
  3. Læg dem tæt sammen i en bradepande med alufolie eller bagepapir.
  4. Fordel krydderurtesmørret oven på hummerkødet.
  5. Sæt hummerne under ovngrillen, til smørret begynder at brune.
  6. Servér dem varme med brød og evt. en lille salat.