jomfruhummer
Forretter

Grillede jomfruhummer

af Susanne Palmqvist 6. august 2011
Foto: Anders Schønnemann
Danske jomfruhummere smager jo skønt i sig selv, men hele oplevelsen med at sidde og pille, sutte og snaske synes jeg kun gør det hele meget bedre. Der er også er dejligt kød i kløerne, hvis du knækker dem. Store servietter og små skåle at skylle fingre i er en rigtig god idé

Grillede jomfruhummer 

(forret til 4 personer)

 

DET SKAL DU BRUGE12-16 mellemstore jomfruhummere, flækkede1 pæn håndfuld kørvel1 lille bdt. dild1 pæn håndfuld bredbladet persille60 g blødt smør1 fed hvidløg, pressetsalt og kværnet pebercitron eller limefrugt

TILBEHØRlune flutes og evt. krydderurtesalat med kørvel og dild og olie/eddikemarinadestore servietter og skylleskåle

 

Opskrift - sådan laver du grillede jomfruhummer

Skyl, tør og hak alle krydderurterne fint. Rør dem i smørret sammen med det pressede hvidløg. Brug en tung kniv til at flække hummerne: Stik den ned bag øjnene, og flæk den hele vejen igennem. Fjern den lille sorte streng og evt. andet "snask", som du synes skal væk. Læg dem tæt sammen i en bradepande med alufolie eller bagepapir. Fordel krydderurtesmørret oven på hummerkødet. Sæt hummerne under ovngrillen, til smørret begynder at brune. Servér dem varme med brød og evt. en lille salat.