Forretter

Græskarsuppe med koriandercroutoner

Inviter venner og familie til Halloween, og server varm og lækker græskarsuppe for dem - et garanteret hit.

DU SKAL BRUGE:
1 kg hokkaido- eller butternutgræskar
2 fed hvidløg
4 bananskalotteløg
30 g smør
4 dl hvidvin
4 friske korianderstilke
6 dl grøntsagsbouillon
250 g mascarpone
havsalt og friskkværnet peber

KORIANDERCROUTONER:
1 flute
1 dl rapsolie
1 bundt koriander
havsalt og friskkværnet peber

Sådan gør du:

Skær græskarkødet i terninger,og hak hvidløg og bananskalotteløg fint.
Smelt smørret i en gryde, og sautér græskarterninger, skalotteløg og hvidløg.
Hæld hvidvin på, og lad den koge ind til halvdelen. Kom koriander og grøntsagsbouillon i,og lad suppen småkoge under låg i 20 minutter.
Tag korianderstilkene op, tilsæt mascarpone, og blend suppen. Smag til medsalt og peber, og justér tykkelsen med lidt vand.

Koriandercroutoner:
Sæt ovnen på 200°. Skær fluten i terninger.
Vend dem i olie blandet med hakket koriander, og krydr med salt og peber.
Bag croutonerne i 5-7 minutter, til de er flot gyldne. Servér dem som drys på suppen.

ARBEJDSPLAN

DAGEN FØR:
Tilbered suppen, og stil den på køl.

TO TIMER FØR:
Skær fluten i terninger, og vend dem i olien med koriander.

LIGE FØR MIDDAGEN:
Rist croutonerne.
Varm suppen op.
Anret og servér.

Du kan lave suppenen før og varme den

RELEVANTE LINKS

Pasta med
gorgonzola
Madplan til
hele ugen
Køb i femina-
shoppen.dk

 

Læs mere om: