fiskefilet
Mad

Stegt fiskefilet med æble-porre-creme

8. februar 2022
af Susanne Palmqvist
Foto: Anders Schønnemann
En nystegt lun fiskefilet er altså noget af det mest lækre, og her taler vi ikke om de færdigpanerede frosne, men dem, du selv ”dypper”. Køb gerne en grov type rasp, så de rigtig knaser.
6 personer

DET SKAL DU BRUGE TIL ÆBLE-PORRE-CREME

  • 2 spsk. mayonnaise, gerne Hellmans
  • 2 spsk. cremefraiche 18 %
  • ½-1 tsk. aromatisk karry
  • 1 nip sukker
  • 1 porre
  • 1 rødt æble med eller uden skræl

FISKEFILET

  • 6 rødspættefileter (friske)
  • 1-2 sammenpiskede æg
  • gourmetrasp
  • 1 spsk. hvedemel
  • salt og peber

ANDET

  • evt. lidt citronsaft
  • dild eller purløg

Opskrift - Sådan laver du fiskefilet med æble-porre-creme

  1. Rør mayo og cremefraiche med karry, sukker, salt og peber. Rens porren, halvér den, og snit den meget fint på tværs. Riv æblet groft. Vend begge dele i, og smag til. Stil det koldt.
  2. Dup fisken tør. Pisk æggene let sammen, og bland rasp med mel, salt og peber. Vend først fisken i æg og derefter i rasp. Tryk det fast. Lad dem ligge på et bræt i 10 minutter, inden de steges, så hænger paneringen bedre fast.
  3. Hæld et 2 cm tykt lag olie på panden, varm det godt op, og steg fisken sprød og gylden på begge sider. Læg den på køkkenrulle. Servér fileterne lune, pyntet med dild. Servér på groft rugbrød, og giv cremen til.

Friturestegte fiskefileter

Når du steger i godt med olie som her, bliver fiskefileterne næsten som var de friturestegt. Vil du derimod have den ægte, friturestegte fornemmelse, når du tager en bid, skal du frem med en gryde og en omgang olie. Varm olien op i en gryde og sænk så fiskefileterne ned i olien. Steg nogle få ad gangen, og tag dem op, når de bliver gyldne. Lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle. Giv salt og peber til sidst.

God fisk til fiskefilet

De fleste tænker rødspætte, når de tænker fiskefilet – rødspætten er da også helt eminent, men de fleste fladfisk kan bruges. Køb skrubbe, hellefisk eller sej, hvis du skal lave fiskefilet – så er du sikker på et lækkert resultat! Vær god ved dig selv, og vælg fisk af god kvalitet og uden ben.

Se en god grundopskrift på hjemmelavet fiskefilet.

Læs også