fiskefilet
Forretter

Fiskefilet med æble-porre-creme

af Susanne Palmqvist 7. december 2010
Foto: Anders Schønnemann
En nystegt lun fiskefilet er altså noget af det mest lækre, og her taler vi ikke om de færdigpanerede frosne, men dem, du selv ”dypper”. Køb gerne en grov type rasp, så de rigtig knase

Fiskefilet med æble-porre-creme til 6 personer

DET SKAL DU BRUGE TIL ÆBLE-PORRE-CREME

2 spsk. mayonnaise, gerne Hellmans2 spsk. cremefraiche 18 %½-1 tsk. aromatisk karry1 nip sukker1 porre1 rødt æble med eller uden skræl

FISKEFILET6 rødspættefileter (friske)1-2 sammenpiskede æggourmetrasp1 spsk. hvedemelsalt og peber

TILBEHØRevt. lidt citronsaft

PYNTdild eller purløg

PRØV OGSÅ: Fiskefilet med rodfrugtremoulade

Opskrift - sådan laver du fiskefilet med æble-porre-creme

1. Rør mayo og cremefraiche med karry, sukker, salt og peber. Rens porren, halvér den, og snit den meget fint på tværs. Riv æblet groft. Vend begge dele i, og smag til. Stil det koldt.

2. Dup fisken tør. Pisk æggene let sammen, og bland rasp med mel, salt og peber. Vend først fisken i æg og derefter i rasp. Tryk det fast. Lad dem ligge på et bræt i 10 minutter, inden de steges, så hænger paneringen bedre fast.

3. Hæld et 2 cm tykt lag olie på panden, varm det godt op, og steg fisken sprød og gylden på begge sider. Læg den på køkkenrulle. Servér fileterne lune, pyntet med dild. Servér på groft rugbrød, og giv cremen til.