https://imgix.femina.dk/media/websites/femina-dot-dk/website/mad/forretter/2013/04/1315-dybstegt-fisk-med-sproede-groentsager/1315-dybstegt-fisk-copy-3.jpg
Mad

Dybstegt fisk med sprøde grøntsager

2. marts 2022
af Susanne Palmqvist
Foto: Anders Schønnemann
Havtasken er en udsøgt fisk med en fin, hummer-agtig smag. Brug den til en lille forret som små sprøde pakker med forårsgrøntsager og sojadip. Skal steges, lige før den skal spises, men dej og grønt kan gøres klar i god tid
4 personer

Dej

  • 100 g hvedemel
  • 2 små æg eller 1 XL
  • 5-6 spsk. iskoldt vand
  • 3 spsk. øl (alm. pilsner)
  • 1 nip salt
  • ca. ½ l neutral olie til stegning (vindruekerne- eller solsikkeolie)

ENDVIDERE

  • ca. 500 g havtaskefilet
  • eller anden fast hvid fisk
  • lidt flagesalt

TILBEHØR

  • 1 lille bdt. grønne asparges i tynde stænger
  • 4 tynde nye gulerødder (eller snackgulerod) i tynde stænger
  • ca. ½ agurk i tynde stænger
  • soja eller teriyakisauce
  • drys af fintsnittet purløg eller forårsløg

1. Pisk dejen sammen med en elpisker. Stil den koldt, til den skal bruges, mindst ½ time (øllet gør dejen sprød).

2. Skær fisken ud i mundrette stykker, og drys let med salt. Stil den koldt. Drys evt. med lidt finthakket purløg eller koriander, når de skal steges.

3. Skær alle grøntsagerne ud i passende stykker, og anret dem på tallerkener. Kom soja i små skåle. Varm et godt lag olie op i en gryde eller dyb pande.

4. Dyp fisken i dejen, lad den lige dryppe lidt af, og steg et par stykker ad gangen i den varme olie. Steg kun få minutter, så fisken ikke bliver tør. Læg fisken på fedtsugende køkkenrulle.

5.Anret på tallerknerne, og drys med purløg eller forårsløg.

Prøv også: Bresola med artiskok-ærteskuds-salat >>

Læs også