Forretter

Dybstegt fisk med sprøde grøntsager

af Susanne Palmqvist 16. april 2013
Foto: Anders Schønnemann
Havtasken er en udsøgt fisk med en fin, hummer-agtig smag. Brug den til en lille forret som små sprøde pakker med forårsgrøntsager og sojadip. Skal steges, lige før den skal spises, men dej og grønt kan gøres klar i god tid

Dybstegt fisk med sprøde grøntsager til 4 personerIngredienser:Dej:100 g hvedemel2 små æg eller 1 XL5-6 spsk. iskoldt vand3 spsk. øl (alm. pilsner)1 nip saltca. ½ l neutral olie til stegning (vindruekerne- eller solsikkeolie)Endvidere:ca. 500 g havtaskefileteller anden fast hvid fisklidt flagesaltTilbehør:1 lille bdt. grønne asparges i tynde stænger4 tynde nye gulerødder (eller snackgulerod) i tynde stængerca. ½ agurk i tynde stængersoja eller teriyakisaucedrys af fintsnittet purløg eller forårsløgOpskrift - Sådan gør du:1. Pisk dejen sammen med en elpisker. Stil den koldt, til den skal bruges, mindst ½ time (øllet gør dejen sprød).2. Skær fisken ud i mundrette stykker, og drys let med salt. Stil den koldt. Drys evt. med lidt finthakket purløg eller koriander, når de skal steges.3. Skær alle grøntsagerne ud i passende stykker, og anret dem på tallerkener. Kom soja i små skåle. Varm et godt lag olie op i en gryde eller dyb pande.4. Dyp fisken i dejen, lad den lige dryppe lidt af, og steg et par stykker ad gangen i den varme olie. Steg kun få minutter, så fisken ikke bliver tør. Læg fisken på fedtsugende køkkenrulle.5.Anret på tallerknerne, og drys med purløg eller forårsløg.Prøv også: Bresola med artiskok-ærteskuds-salat >>