Forretter

Crabcakes med chilimayonnaise

De små fiskekager med krabbekød smager skønt og er den perfekte forret til en asiatisk gæstemiddag. Få opskriften her

Crabcakes med chilimayonnaise 

 
Citrongræs er en uundværlig ingrediens i det asiatiske køkken. Hvis du banker på stilken inden brug, afgiver den endnu mere smag.
 
INGREDIENSER
250 g krabbekød fra dåse, f.eks. fra Glyngøre
1 æg
½ dl piskefløde
1 forårsløg
5 cm citrongræs
4 stilke frisk koriander
½ tsk. sød paprika
50 g hvedebrød
3 dl pankorasp (el. alm. rasp)
salt
solsikkeolie til stegning
 
CHILIMAYONNAISE
2 dl god mayonnaise
1 tsk. tørrede chiliflager
1 tsk. paprika
 
TIL SERVERING
8 små salatblade
frisk mynte
1 limefrugt
 

Opskrift - sådan laver du crabcakes med chilimayonnaise til 4 personer

 
1. Dryp krabbekødet fri for væde. Rør det sammen med æg og fløde. Rens forårsløget, og hak det fint. Pil de yderste blade af citrongræsset, skær top og bund af, og skær det midterste af stilken i tynde skiver. Hak korianderbladene fint. Rør forårsløg, citrongræs, korianderblade og paprika i krabbefarsen. Smuldr brødet, og rør det i farsen. Tilsæt ca. 1 dl rasp, til farsen er fast. Krydr med salt. Lad farsen hvile i 20 minutter i køleskabet.
 
2. Drys de sidste 2 dl rasp ud på en stor tallerken. Form farsen til små flade frikadeller, og vend dem i rasp. Steg dem i olie på en pande i ca. 3 minutter på hver side, til de er gyldne. Skru ned for varmen, og steg dem i yderligere 4 minutter, til de er færdige.
 
3. Chilimayonnaise: Rør mayonnaise sammen med chiliflager og paprika.
 
4. Servering: Anret crabcakes på salatblade, og pynt med mynte og limefrugt skåret i både. Servér med chilimayonnaise som dip.
 

Opskriften er en del af en komplet middag med smagfulde asiatiske retter, bestående af crabcakes, risnudelsalat med andebryst og kokosis med ananas-mango-puré. Få opskrifterne på hovedret og dessert her

Hovedret: Risnudelsalat med andebryst og frisk koriander – Få opskriften her

Dessert: Kokosis med ananas-mango-puré – Få opskriften her