Forretter

Blomkåls-suppe med trøffel

af Camilla Zarah Lawes 26. januar 2010
Foto: Columbus Leth
Suppen er en fantastisk forret til en italiensk middag

150 g jordskokker1 lille blomkål25 g smør2 dl god hønsebouillon2 dl hvidvin2 dl vand2-2½ dl piskeflødesalt og friskkværnet peberPYNT:trøffeloliefriskhøvlet trøffelsalt og friskkværnet peberRens jordskokkerne, og skær dem i skiver; del blomkålen i små buketter. Sautér begge dele klare i smørret, uden de tager farve. Tilsæt bouillon, hvidvin og vand, og lad det koge, til grøntsagerne er helt møre. Blend det hele. Hæld det tilbage i gryden; tilsæt piskefløden, og lad det koge, til suppen jævner. Smag til med salt og peber. Lad suppen simre ved svag varme indtil serveringen. Servér med lidt trøffelolie og høvlet trøffel. Giv et godt brød til.Opskriften er til 4 personer