blomkålssalat
Mad

Bagt blomkålssalat med rygeost, radiser og krydderurter

12. juli 2017
af Mikkel Karstad & Trine Hahnemann
Foto: Anders Schønnemann & Lars Ranek
Servér salaten som en selvstændig frokostsalat eller som tilbehør til en hovedret. Her får du opskriften på bagt blomkålssalat med rygeost, radiser og krydderurter

Bagt blomkålssalat med rygeost, radiser og krydderurter

Tid: 15 minutter. Bagetid: 25 minutter Antal personer: 4-6 DET SKAL DU BRUGE 1 blomkål 2 spsk. olivenolie 2 spsk. æbleeddike salt og friskkværnet peber
RYGEOSTDRESSING 3 store spsk. rygeost 2 dl mælk skal og saft af 1 usprøjtet citron 1 spsk. akaciehonning salt og friskkværnet peber TIL SERVERING 6 radiser 2 håndfulde blandede krydderurter, f.eks. kørvel, karse, skovsyre PRØV OGSÅ: Laks med blomkålssalat

Opskrift - sådan laver du bagt blomkålssalat med rygeost, radiser og krydderurter

1. Forvarm ovnen til 180°. Tag yderbladene af blomkålen, men lad gerne de inderste blade sidde på. Læg blomkålen i et ovnfast fad, og dryp med olie og eddike. Krydr med salt og peber. Bag blomkålen i ovnen i 20-25 minutter, til den har fået en flot gylden overflade og er blevet mør, men stadig har godt bid. 2. RYGEOSTDRESSING: Rør rygeost og mælk sammen. Smag til med fintrevet citronskal og citronsaft, honning, salt og peber. Lad dressingen trække i 10-15 minutter. 3. SERVERING: Skær blomkålen i grove stykker. Rens radiserne, og skær dem i helt tynde skiver, evt. på et mandolinjern. Pluk eller hak krydderurter let. Fordel rygeostdressing, radiser og krydderurter over blomkålen, og servér, mens blomkålen stadig er lun.
https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_1.png

Læs også