aspargessuppe
Forretter

Aspargessuppe med citrus-skum

af Susanne Palmqvist 5. juni 2012
Foto: Anders Schønnemann
Den sart lysegrønne aspargessuppe har en fin, mild smag af asparges og er en fin forret til dine gæster. Jeg synes, den smager bedst kold, men den kan serveres varm. Giv suppen en tur med stavblenderen, lige før servering

Aspargessuppe som forret til 4 personer:

 

DET SKAL DU BRUGE

500 g friske grønne asparges2 forårsløg, fintsnittede2 spsk. neutral olie1 dl tør hvidvin5 dl hønsekødbouillon (eller hønsekødssuppe fra frost, optøet og siet)salt1 dl piskeflødesaft af ½ citron 

Skum til aspargessuppe:

¾ dl piskefløde1½ spsk. cremefraiche 18 %revet citronskal150-200 g små pillede rejerdild til pynt 

Tilbehør til aspargessuppe:

brød 

Ikke nok med aspargessuppe? Prøv også: dejlig kartoffel porre suppe fra Femina

 

Sådan laver du aspargessuppe med citrus-skum

1. Knæk de træede ender af aspargesene (kog evt. enderne i 15 minutter, og brug kogevandet i din aspargessuppe). Skær resten i 4 cm lange stykker, og gem en håndfuld med hoveder.

2. Svits asparges og løg i olien, uden at det tager farve. Steg det i 2 minutter. Kom vinen over, og lad det koge i 3-4 minutter ved kraftig varme. Bring bouillon eller din aspargessuppe i kog, og hæld det over. Lad det koge i 1-2 minutter, og tag gryden med aspargessuppe fra varmen. Blend din aspargessuppe i gryden med en blenderstav. Si den, eller lad trevlerne blive i, det er en smagssag. Kom fløden i. Lad din aspargessuppe køle helt af, og smag til med salt og citronsaft. 

3. Pisk fløden til ikke helt stift skum. Vend cremefraiche og citronskal i. Skær aspargeshovederne i meget tynde skiver på langs. Servér din aspargessuppe med en skefuld fløde, rejer, lidt asparges og dild.