Forretter

Agurkesuppe med fjordrejer og rugbrødschips

af Camilla Zarah Lawes 20. juni 2014
Foto: Columbus Leth
Ved at koge suppen uden låg bevarer du ærternes friske og flotte grønne farve

Agurkesuppe med fjordrejer og rugbrødschips til 4 personer

INGREDIENSER 1 skalotteløg 2 spsk. olie til stegning 1 dl hvidvin 1 agurk 1 dl friskbælgede ærter ½ l hønsebouillon salt og friskkværnet peber 3 spsk. cremefraiche 18 %   RUGBRØDSCHIPS 1 stykke rugbrød på 4 cm 2 spsk. olivenolie salt   TILBEHØR 25-50 g pillede fjordrejer pr. person saft af ½ citron lidt friskhakket dild friskkværnet peber 1 citron   Opskrift - sådan laver du Agurkesuppe med fjordrejer og rugbrødschips    1. Pil løget, og skær det i fine tern. Steg løgternene i olie i en gryde. Tilsæt hvidvin, og kog ind, til der er ca. ¹⁄₃ væske tilbage i gryden. Skræl agurken, og skær den i tern. Kom agurk og ærter i gryden sammen med bouillon. Lad suppen småkoge i 10 minutter ved lav varme uden låg. Krydr godt med salt og peber. Tag suppen af varmen. Blend den med en stavblender, og si den. Rør cremefraiche i suppen, og stil den i køleskabet i 1 time.   2. Rugbrødschips: Skær rugbrødet i meget tynde skiver, og fordel dem på en bageplade med bagepapir. Dryp med olie, og drys med salt. Steg rugbrødsskiverne sprøde i en 180° varm ovn i 8-10 minutter. Afkøl på en rist.   3. Tilbehør: Vend rejerne i lidt citronsaft, og krydr med salt og peber. Top agurkesuppen med fjordrejer og dild, og servér med rugbrødschips og citronbåde.  

Til hovedret og dessert til en perfekte gæstemiddag med nem midsommermad anbefaler vi

HOVEDRET: Kalveculotte med nye kartofler og bagte tomater - Få opskriften her

DESSERT: Lys brownie med hurtig jordbæris - Få opskriften her