Mad

Forloren hare med rosenkål

af Louisa Lorang 2. februar 2012
Foto: Anders Schønnemann
Ugens onsdagsopskrift er forloren hare med rosenkål. Få opskriften her

Der er ingen vej uden om. Rosenkål smager godt. Specielt i forloren hare. Prøv li-i-ige igen (og husk, at de ikke må koge for længe!).

FORLOREN HARE TIL 2 PERSONER:

300 g hakket svinekød1 revet løgsalt og peber2 spsk. mel¼ dl mælk150 g bacon i skiver

ENDVIDERE:

300 g rosenkål1 dl vandsalt1 spsk. smør50 g hakkede valnødder

TLBEHØR TIL FORLOREN HARE:

kogte kartoflertyttebærsyltetøj

SÅDAN LAVER DU FORLOREN HARE:

Rør kød, løg, salt, peber, mel og mælk sammen. Form to små farsbrød på en bageplade på bagepapir, og dæk dem med bacon. Steg dem ved 220° i en varm ovn i ca. 30 minutter, til de er gennemtilberedte, og baconen på din forloren hare er sprød. Afslut evt. med grill.Del imens rosenkålene i halve, og fjern de yderste blade. Kom dem i lidt kogende, saltet vand sammen med lidt smør, og damp dem under låg, til de er let møre, 2-4 minutter, med godt bid, og til vandet er dampet næsten væk. Vend dem med hakkede valnødder, og servér straks forloren hare med rosenkål, kartofler og syltetøj.

TIP: Har du ikke noget tyttebærsyltetøj, kan du servere ribsgelé til forloren hare.