Mad

Fiskefilet med æble-løg-salat

Ugens torsdagsopskrift er fiskefilet med æble-løg-salat. Få opskriften her

Fiskefilet til 2 personer:

¼ dl citronsaft
2 tsk. sukker
1 lille bundt bredbladet persille
1 løg i tynde skiver
1 æble i tynde skiver
 

Endvidere:

4 rødspættefileter
mel
2 æg, piskede
grov rasp, gerne pankorasp
olie og smør til stegning
salt
 

PRØV OGSÅ: Fiskefilet med grov rodfrugtremoulade

 

Tilbehør:

400 g ristede kartofler
100 g blandet salat
lidt olie og eddike
 

Sådan gør du:

Rør citronsaft og sukker sammen, til sukkeret er opløst. Skyl persillen (grundigt), og pluk den. Vend persille, løg og æble med dressingen. Lad salaten trække indtil servering.
Vend hver fiskefilet i mel, æg og til sidst rasp. Steg dem i olie og smør, til de er gyldne og sprøde.
Anret en fiskefilet på hver tallerken med æble-løg-salaten, og servér straks med ristede kartofler og salat vendt i olie og eddike.

TIP: Er man til det, smager god gammeldags remoulade også rigtigt godt på en fiskefilet. Lav den evt. selv for det bedste resultat.

 

PRØV OGSÅ: 10 klassiske retter til julefrokosten