Fillotrekanter med feta, spinat og mynte
Foto: Anders Schønnemann
(ca. 10 stk.)
1 pakke Wewalka-fillodej
35 g smeltet smør
300 g frosset helbladet spinat
150-200 g feta i blok
1 lille æg
1 stor spsk. friskhakket mynte
¼ tsk. st. muskatnød
Tø spinaten op i en lille gryde. Tryk alt vandet af i en si. Mos fetaosten, og rør den med spinat, æg, mynte og muskat til en fast masse.
Tag fillodejen ud af køleskabet (se vejledning på pakken). Skær hvert ark i 3 baner, og læg et viskestykke over, mens du arbejder. De må ikke tørre ud. Tag en ad gangen, og pensl med smeltet smør. Kom en skefuld fyld på, og start med at folde dejen ind over i en trekant, fra den ene ende. Fold som trekanter, til al dejen er brugt. Pensl igen med smør, og læg dem på en plade med bagepapir. Bag dem midt i en 210° varm ovn i 20-30 minutter, til de er lysebrune og sprøde. Køl dem af på en rist.
LYN-TZATZIKI:
Riv en agurk groft, og drys 1 tsk. salt over. Vent i 10 minutter, og klem vandet af. Rør 2 dl græsk yoghurt 10 % med lidt olivenolie og 1 fed presset hvidløg. Vend agurken i.
Opbevar det koldt..
RELEVANTE LINKS