Mad
9. november 2014

Enebærbøf med grøn waldorfsalat

4 personer Husk!Retten er med hakket kød og skal tilberedes senest dagen efter levering. Ellers skal kødet fryses ned til det skal bruges.Det skal du
Af: Retnemt.dk (opskrift og foto), redigeret af redaktionen
https://imgix.femina.dk/media/websites/mama/mad/2014/november/enebaerboef612.jpg

4 personer


Husk!

Retten er med hakket kød og skal tilberedes senest dagen efter levering. Ellers skal kødet fryses ned til det skal bruges.

Det skal du bruge:

2 tsk knust enebær
500 g hakket oksekød 8-12 %
4 skiver bacon
1 kg små vaskede kartofler
olie
Salt, peber
Dressing:
100 g creme fraiche 18%
2-3 tsk citronsaft
Sukker
Waldorfsalat:
2 æbler
4 stilke bladselleri
250 g vindruer uden sten
2 hjertesalat

Sådan gør du:

1. Tænd ovnen på 230 ºC. Skær kartoflerne i halve. Vend kartoflerne i lidt olie, salt og peber i et ovnfast fad. Bag kartoflerne i ovnen i ca. 25 min.

2. Bland de knuste enebær med kødet og lidt salt og peber. Reducer evt. mængden af enebær, da smagen er meget markant. Form 4 flade hakkebøffer og snor en skive bacon omkring hver. Steg bøfferne ca. 7 min. på hver side ved middel varme til de er gennemstegte.

3. Rør en dressing sammen af creme fraiche og citronsaft. Smag til med sukker, salt og peber.

4. Skær æbler i tynde skiver, dryp evt. med lidt citronsaft. Skyl og snit bladselleri i skiver på skrå. Pil druerne af stilken og del salaten i små blade. Bland æbler, bladselleri, druer og salat.

5. Hæld dressingen over og server salaten til bøffen sammen med kartofler.

Næringsindhold pr. person:
Energi: 2815 KJ (673Kcal)
Energy (KJ) Energy (kcal) Energi (%)
Protein 704 168 25
Kulhydrat 1154 276 41
Fedt 957 229 34

Få opskriften og alle de friske råvarer leveret til døren fra RetNemt.dk. Læs mere om madplaner og måltidskasser.

Læs også