rødvinsgløgg med ingefær og granatæble
Drikke

Rødvinsgløgg med ingefær og granatæble

af Ingrid Schilde 29. november 2018
Foto: Marte Aubert
I en kold tid er det dejligt at få et glas hjemmelavet gløgg at lune sig på. Her får du en lækker variant med ingefær og granatæble

RØDVINSBASIS

  • 1 flaske rødvin (behøver ikke at være den dyreste slags)
  • 1 spsk. hele kardemommekapsler
  • 10 nelliker
  • 5 kanelstænger
  • 4 skiver tørret appelsin el. 5 skiver frisk, usprøjtet appelsin
  • 1 stykke ingefær, 4-5 cm langt
  • 5-10 stjerneanis
  • 300 g sukker

VED SERVERING

  • 2-3 dl alkohol, f.eks. vodka, whisky, cognac eller rom
  • 1 dl rosiner
  • 1 dl hakkede mandler, valnødder el. lign.
  • 2 spsk. granatæblekerner

Opskrift - sådan laver du rødvinsgløgg med ingefær og granatæble

 

Hæld vin og krydderier i en gryde og varm det hele forsigtigt op, så sukkeret bliver opløst. Det må ikke koge, så varm det op ved lav varme og rør jævnligt rundt i det. Du kan tilberede rødvinsbasen dagen før, du vil servere gløggen.   Varm rødvinsbasen op og tilsæt alkoholen lige før servering. Fordel hakkede nødder, granatæblekerner og rosiner i glassene, hæld gløggen over og servér.   PRØV OGSÅ:  Mette Blomsterbergs opskrift på krydret gløgg