Hyldeblomstsaft i glas og flaske
Mad

Opskrift på hjemmelavet hyldeblomstsaft

30. maj 2013
af Julie Hey
foto: Bjørn Jakobsen
De store hvide hyldeblomstskærme er svære at undgå. Pluk dem og lav dem til den lækreste hjemmelavede hyldeblomstsaft, der holder sommeren ud.

DET SKAL DU BRUGE

  • 1½ l kogende vand
  • 1,2 kg sukker eller lidt mindre
  • 40 hyldeblomstskærme
  • 2-4 øko-citroner

Intet siger sommer som frisk, kølig hyldeblomstsaft! Men glem den kedelige hyldeblomstsaft, du kan købe i supermarkedet. For det er faktisk ikke så svært at lave sin egen, og så smager den hjemmelavede variant 100 gange bedre end den købte.

Det tager cirka ti minutter at lave denne opskrift på hyldeblomstsaft, og så skal din saft blot trække et par dage derefter.

LÆS OGSÅ: Is med hyldeblomst og citron

Sådan laver du hyldeblomstsaft

  1. Kom vand og sukker i en stor gryde og kog op til en klar sirup. Tag gryden fra varmen.
  2. Skær citronerne i tynde skiver og kom dem i gryden med rensede hyldeblomstskærme. Rør det hele sammen, læg låg på og lad det trække køligt i 2-3 dage.
  3. Si din hyldeblomstsaft gennem et rent viskestykke og hæld den på Atamonskyllede flasker. Hjemmelavet hyldeblomstsaft kan (hypotetisk) holde sig i køleskab hele sommeren.
  4. Server din hjemmelavede hyldeblomstsaft med danskvand eller mousserende vin. Du kan også lave isterninger ud af hyldeblomstsaft.
  5. Kvaset kan også spises: Tilsæt evt. lidt mere sukker og lidt vanilje, kog det op og køl af. Så har du en lækker kompot/marmelade.

LÆS OGSÅ: Hyldeblomst marmelade

https://imgix.femina.dk/call_to_action/abbo_banner_qlinique_940x200_1.jpg

Læs også