Drikke

Ingefærshot med gurkemeje og havtorn

Skal der vitaminer indenbords, er ingefærshots noget, der kan mærkes. Ikke mindst i halsen, når du drikker det! Her får du opskriften på ingefærshot med gurkemeje og havtorn.

Tid i alt: 45 min
Antal personer: 1 flaske

DET SKAL DU BRUGE

175 g frisk ingefær
50 g gurkemejerod
2 usprøjtede citroner
100 g havtorn (kan sagtens være frosne)
1 appelsin
5 dl vand
50 g rørsukker

 

Opskrift - sådan laver du ingefærshot med gurkemeje og havtorn

1. Skræl ingefær og gurkemeje, og skær det i mindre stykker. Hæld ingefær, gurkemeje, havtorn samt skal og saft af citron og appelsin i en gryde. Hæld vandet over, kog det op, og lad det simre i 20 minutter under låg.

2. Tilsæt sukkeret, og lad det simre videre i endnu 10 minutter.

3. Lad det køle helt af, sigt væsken, og hæld den på flaske. Opbevar den køligt i op til 2 uger.

 

TIP: Gurkemeje smitter noget så gevaldigt af, så brug handsker og et skærebræt, der kan tåle det, når du arbejder med det.