hvid gløgg
Drikke

Hvid gløgg med rosiner og mandler

Julen er en glimrende undskyldning for at slubre varm vin med sprut i sig. Og hvad er bedre end en skøn gløgg? Her får du opskriften på hvid gløgg med rosiner og mandler

Hvid gløgg med rosiner og mandler

 
Tid: 35 minutter. Trækketid: Mindst 8 timer
Antal: 6-8 kopper
 
DET SKAL DU BRUGE
skal af 2 usprøjtede appelsiner
3 dl tør hvidvin
150 g rørsukker
5 stjerneanis
1 kanelstang
5 nelliker
5 allehånde
 
 
TIL SERVERING
7 dl tør hvidvin
150 g rosiner
100 g smuttede mandler
1 usprøjtet appelsin
 
Få 13 nr. af femina + glasvase fra Lyngby Porcelæn for kun 348 kr.
 
PRØV OGSÅ: Gløgg med portvin og krydderier
 

Opskrift - sådan laver du hvid gløgg med rosiner og mandler

1. Skær brede strimler af appelsinskallen uden at få den bitre hvide hinde med. Bland 3 dl hvidvin, sukker, krydderier og strimlet appelsinskal i en gryde. Lad det simre i 30 minutter under låg, og lad det herefter trække i mindst 8 timer – eller gerne natten over.
 
2. SERVERING: Sigt appelsinskal og evt. også krydderierne fra gløggekstrakten. Varm blandingen op sammen med 7 dl hvidvin, mandler og rosiner, til den er ca. 60° varm. Skyl appelsinen, skær den i kvarte skiver, og fordel dem i kopperne. Hæld den varme gløgg over, og servér straks.