hvid gløgg
Drikke

Hvid gløgg med rosiner og mandler

af Timm Vladimir 14. december 2017
Foto: Columbus Leth
Julen er en glimrende undskyldning for at slubre varm vin med sprut i sig. Og hvad er bedre end en skøn gløgg? Her får du opskriften på hvid gløgg med rosiner og mandler

Hvid gløgg med rosiner og mandler

  Tid: 35 minutter. Trækketid: Mindst 8 timer Antal: 6-8 kopper   DET SKAL DU BRUGE skal af 2 usprøjtede appelsiner 3 dl tør hvidvin 150 g rørsukker 5 stjerneanis 1 kanelstang 5 nelliker 5 allehånde  
  TIL SERVERING 7 dl tør hvidvin 150 g rosiner 100 g smuttede mandler 1 usprøjtet appelsin  
  PRØV OGSÅ: Gløgg med portvin og krydderier  

Opskrift - sådan laver du hvid gløgg med rosiner og mandler

1. Skær brede strimler af appelsinskallen uden at få den bitre hvide hinde med. Bland 3 dl hvidvin, sukker, krydderier og strimlet appelsinskal i en gryde. Lad det simre i 30 minutter under låg, og lad det herefter trække i mindst 8 timer – eller gerne natten over.   2. SERVERING: Sigt appelsinskal og evt. også krydderierne fra gløggekstrakten. Varm blandingen op sammen med 7 dl hvidvin, mandler og rosiner, til den er ca. 60° varm. Skyl appelsinen, skær den i kvarte skiver, og fordel dem i kopperne. Hæld den varme gløgg over, og servér straks.