Mad
1. januar 2020

Ingefærshot med gurkemeje og havtorn

Ingefærshots er noget der kan mærkes, når der skal vitaminer indebords. Lav ingefærshot med gurkemeje og havtorn som brænder godt igennem. Få opskriften her
Af: Timm Vladimir
Ingefærshot med gurkemeje og havtorn

Foto: Columbus Leth.

Ingefærshots er noget der kan mærkes, når der skal vitaminer indebords. Lav ingefærshot med gurkemeje og havtorn som brænder godt igennem. Få opskriften her
1 personer
Tid i alt 45 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 175 g frisk ingefær
  • 50 g gurkemejerod
  • 2 usprøjtede citroner
  • 100 g havtorn (kan sagtens være frosne)
  • 1 appelsin
  • 5 dl vand
  • 50 g rørsukker
Annonce

Sådan laver du ingefærshot med gurkemeje og havtorn

  1. Skræl ingefær og gurkemeje, og skær det i mindre stykker.
  2. Hæld ingefær, gurkemeje, havtorn samt skal og saft af citron og appelsin i en gryde.
  3. Hæld vandet over, kog det op, og lad det simre i 20 minutter under låg.
  4. Tilsæt sukkeret, og lad det simre videre i endnu 10 minutter.
  5. Lad det køle helt af, sigt væsken, og hæld den på flaske. Opbevar den køligt i op til 2 uger.

TIP: Gurkemeje smitter noget så gevaldigt af, så brug handsker og et skærebræt, der kan tåle det, når du arbejder med det.

Her få du flere vitamrige opskrifter

Annonce

Læs også

Annonce

Bliv medlem af femina+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver dig ubegrænset adgang til alt indhold.