champagne med granatæble
Mad

Champagne med granatæble

28. marts 2022
af Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
De smukke granatæbler har en fantastisk farve. Servér disse tøsbobler som en smuk velkomst til dine gæster på årets sidste aften

DET SKAL DU BRUGE

  • 2 granatæbler
  • 1 dl sukker
  • 1 spsk. citronsaft
  • 2 spsk. vand

ENDVIDERE

  • 1 flaske tørre bobler, f.eks. Nicolas Feuillatte Rosé eller Cava Rosé

SÅDAN GØR DU

Del granatæblerne i kvarter, og ”vrid” kernerne ud. Gør det over en kasserolle, så saften ikke går til spilde. Kassér skallen og de hvide hinder. Kom sukker, citronsaft og vand i kasserollen, og lad det simre stille og roligt i ca. 10 minutter, eller til siruppen er lidt tyk.

Si siruppen, og sæt den koldt. Den skal være næsten lige så tyk som flydende honning.

Kom ca. 1 spsk. sirup i 6 champagneglas. Fyld op med iskolde bobler, og servér straks. Rør rundt, inden du nyder.

TIP: Siruppen kan laves i op til 1 uge før brug og opbevares i køleskab

SE OGSÅ: 3 festlige nytårscocktails

Læs også