Tirsdag, 11. december 2018 - 7:25 - af Louisa Lorang, Foto: Anders Schønnemann
Champagne med granatæble
DET SKAL DU BRUGE
2 granatæbler
1 dl sukker
1 spsk. citronsaft
2 spsk. vand
ENDVIDERE
1 flaske tørre bobler, f.eks.
Nicolas Feuillatte Rosé eller Cava Rosé
SÅDAN GØR DU
Del granatæblerne i kvarter, og ”vrid” kernerne ud. Gør det over en kasserolle, så saften ikke går til spilde. Kassér skallen og de hvide hinder. Kom sukker, citronsaft og vand i kasserollen, og lad det simre stille og roligt i ca. 10 minutter, eller til siruppen er lidt tyk.
Si siruppen, og sæt den koldt. Den skal være næsten lige så tyk som flydende honning.
Kom ca. 1 spsk. sirup i 6 champagneglas. Fyld op med iskolde bobler, og servér straks. Rør rundt, inden du nyder.
TIP: Siruppen kan laves i op til 1 uge før brug og opbevares i køleskab