Drikke

Chai latte

af Gitte Heidi Rasmussen 26. april 2022
Foto: Bjørn Jakobsen
Hjemmelavet chai latte skal prøves - dufter og smager af jul!
Tid i alt 40 min

Basis-te

  • 1 liter vand
  • 12 hele grønne kardemommekapsler
  • 1 tsk hele nelliker
  • 2 stænger kanel
  • Et lille stykke tørret ingefær
  • 1 spsk sort indisk te, f.eks. assam

Desuden

  • 2 dl basis-te - se ovenfor
  • 2 tsk honning eller rørsukker
  • 2 dl cafemælk eller letmælk

Hjemmelavet chai latte skal prøves - dufter og smager af jul!

Du kan både tage dig tid til at lave den søde, velsmagende chai latte helt fra bunden - eller du kan tage den hurtige genvej med færdige tebreve.

1. Bring vand og krydderier i kog og lad det koge 10 min. for svag varme under låg.

2. Tilsæt te og kog endnu et par min. Lad basis-teen trække mindst 30 min., men gerne længere og si te samt krydderier fra. Opbevar basis-teen i køleskabet, den kan sagtens holde op til en uge.

3. Bring basis-teen i kog, fordel i glas og tilsæt sukker eller honning.

4. Varm mælken langsomt op under konstant piskning, brug evt. en mælkeskummer. Fordel mælken i glassene og server.

Genvejen:

Chai kan købes mange steder som tebreve, så du kan springe første led med bais-teen over, og bare lade den færdigkøbte te trække i kogende vand, inden sukker og mælk tilsættes.