Blommesaft opskrift
Drikke

Blommesaft

af Susanne Palmqvist 25. juni 2021
Den lækreste saft, du længe har smagt. Lavet på blommer, appelsin og vanilje. Drik den fortyndet med vand og isterninger, eller bland med kold tør hvidvin til en lækker aperitif. Men kom endelig ikke for meget i, for saften er jo sød. Saftens farve afhænger af, hvilke blommer du bruger. Skal opbevares i køleskab
40 min 4 personer
Tid i alt 1 t og 40 min

Ingredienser til 1 liter til at fortynde af

  • 1 kg blommer
  • saft af 2 friskpressede
  • appelsiner
  • ca. 5 dl vand
  • 1 vaniljestang klippet i stykker
  • 450 g lyst rørsukker

Opskrift - sådan laver du blommesaft

  1. Skær blommekødet fri af stenen, og kom det i en stor gryde med appelsinsaft, vaniljestang og vand. Lad det småkoge under låg i 30-45 minutter, til frugten er helt mør.
  2. Si massen gennem et opvredet rent viskestykke i en sigte over en skål i nogle timer, gerne natten over. Mas eller rør ikke i frugten, men lad den bare dryppe helt tør. Der bliver 8-9 dl siet saft.
  3. Kom det i en ren gryde, og kog op igen med rørsukkeret. Lad det småkoge i 5 minutter.
  4. Kom blommesaft på rene, skoldede flasker (brug en tragt). Køl saften af, og opbevar den i køleskab, da der hverken er konserveringsmiddel eller nok sukker i.

 

Vil du have flere opskrifter med blommer? Så prøv disse lækre muffins med blommer og chokolade. Eller hvad med denne trifli med syltede blommer?

Andre lækre opskrifter