Appelsingløgg
Drikke

Appelsingløgg med nelliker og kanel

Iskolde drinks hører ikke kun hjemme på varme sommerdage. Gløgg med isterninger er et forfriskende bekendtskab og sætter enhver julefest i gang. Skål! Her får du opskriften på appelsingløgg med nelliker og kanel

Appelsingløgg med nelliker og kanel

Tid: 15 minutter + afkøling
Antal personer: 6
 
DET SKAL DU BRUGE
1½ dl sukker
1½ dl vand
6 hele nelliker
2 kanelstænger
2 stjerneanis
 
 
1 usprøjtet appelsin
7 dl friskpresset appelsinjuice
1½ dl vodka
½ dl appelsinlikør, f.eks. Grand Marnier
isterninger
 
Den perfekte julegave-idé – giv et abonnement på FEMINA. 3 måneder for 150 kr. >
 
PRØV OGSÅ: 3 skønne opskrifter på gløgg
 

Opskrift - sådan laver du appelsingløgg med nelliker og kanel

 
Bland sukker, vand, nelliker, kanelstænger og stjerneanis i en gryde. Skær halvdelen af appelsinen i skiver, og læg dem i gryden sammen med saften af den anden halvdel. Bring det forsigtigt i kog, og lad det småkoge i 3 minutter. Tag gryden af varmen, og fjern appelsinskiverne. Hæld lagen og alle krydderierne i en stor kande, og sæt på køl, indtil lagen er helt kold. Tag kanden med krydderlagen ud af køleskabet, og tilsæt friskpresset appelsinjuice, vodka og appelsinlikør. Rør rundt, og fyld op med masser af isterninger.
 
PRØV OGSÅ: Byd julen velkommen med en forrygende adventsmiddag