Appelsingløgg
Mad

Appelsingløgg med nelliker og kanel

21. november 2017
af Camilla Biesbjerg Markussen
Foto: Betina Hastoft
Iskolde drinks hører ikke kun hjemme på varme sommerdage. Gløgg med isterninger er et forfriskende bekendtskab og sætter enhver julefest i gang. Skål! Her får du opskriften på appelsingløgg med nelliker og kanel

Appelsingløgg med nelliker og kanel

Tid: 15 minutter + afkøling Antal personer: 6 DET SKAL DU BRUGE 1½ dl sukker 1½ dl vand 6 hele nelliker 2 kanelstænger 2 stjerneanis
1 usprøjtet appelsin 7 dl friskpresset appelsinjuice 1½ dl vodka ½ dl appelsinlikør, f.eks. Grand Marnier isterninger
PRØV OGSÅ: 3 skønne opskrifter på gløgg

Opskrift - sådan laver du appelsingløgg med nelliker og kanel

Bland sukker, vand, nelliker, kanelstænger og stjerneanis i en gryde. Skær halvdelen af appelsinen i skiver, og læg dem i gryden sammen med saften af den anden halvdel. Bring det forsigtigt i kog, og lad det småkoge i 3 minutter. Tag gryden af varmen, og fjern appelsinskiverne. Hæld lagen og alle krydderierne i en stor kande, og sæt på køl, indtil lagen er helt kold. Tag kanden med krydderlagen ud af køleskabet, og tilsæt friskpresset appelsinjuice, vodka og appelsinlikør. Rør rundt, og fyld op med masser af isterninger. PRØV OGSÅ: Byd julen velkommen med en forrygende adventsmiddag
https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_1.png

Læs også