Desserter

Video: Mette Blomsterberg laver hindbærlagkage

af Redaktionen 23. maj 2011
Video: Christina Christensen
Se Mette Blomsterberg dekorere og fortælle, hvordan du laver en lækker hindbærlagkage, og få opskriften på kagen her.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

FÅ OPSKRIFTEN HER: 

METTE BLOMSTERBERGS HINDBÆRLAGKAGE(12-16 personer)

Mandelbund50 g mandler, fint blendede100 g pasteuriserede æggeblommer65 g sukker1 tsk bagepulver100 g hvedemel200 g pasteuriseredeæggehvider

Hindbærfromage5 blade husblas200 g hindbær, friske el. optøede50 g flormelis½ l piskefløde½ vaniljestang

Overtræksmarcipan200 g ren rå marcipan100 g flormelis25 g glukosesirup

SÅDAN GØR DU:MandelbundSmut mandlerne og blend dem fint. Pisk æggeblommer og sukker sammen med håndmikser til en tyk æggesnaps. Bland og sigt mel og bagepulver og vend det forsigtigt i æggesnapsen sammen med de fint blendede mandler.Pisk æggehviderne stive, men ikke knoldede, og vend dem forsigtigt i dejen. Stop med at vende så snart den er ensartet. Klip et rundt stykke bagepapir præcis så stort som springformen og læg det i springformens bund.Fordel dejen i formen og stryg den jævnt ud med en palet. Bag ved 190°, til bunden er godt gylden og giver efter ved tryk. Det tager ca. 20 til 30 min. Afkøl bunden helt og skær kanten løs med en lille, glat kniv. Slå den afkølede bund forsigtigt ud af formen og rens formen helt.

HindbærfromageLæg husblassen i blød i 1 liter koldt vand i en ½ time. Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab kornene ud med en lille kniv. Mas lidt af flormelissen sammen med vaniljekornene med en paletkniv på bordet, så kornene bliver skilt ad. Mos hindbær, flormelis og vaniljesukker og varm mosen op til 70° i en lille gryde. Tag gryden af varmen, før mosen koger.

Vrid husblassen for vand og bland den direkte i den varme hindbærvaniljemos. Rør godt og hæld den varme blanding i en ren skål. Pisk fløden til let skum. Hæld en tredjedel af det let piskede flødeskum i hindbærblandingen og pisk det hurtigt sammen. Vend hindbærblandingen med resten af flødeskummet til en ensartet fromage og fordel den straks på mandelbunden (se: Sådan bygger du kagen).

OvertræksmarcipanÆlt alle ingredienserne sammen til en ensartet masse i røremaskinen. Opbevar overtræksmarcipanen i en tillukket plasticpose ved stuetemperatur, indtil den skal bruges, dog maks. en uge.

Sådan bygger du kagenFlæk mandelbunden til to tykke bunde med en stor, savtakket kniv. Læg den nederste bund i springformen. Fordel to tredjedele af hindbærfromagen på bunden. Læg den øverste bund oven på fromagen og pres let. Fordel resten af hindbærfromagen på kagens top og stryg den glat.Stil kagen i køleskabet til næste dag (eller 3 timer i fryseren). Befri den forsigtigt fra formen og placer kagen på et fad. Rul overtræksmarcipanen ud i lidt ekstra flormelis til ét langt bånd, som kan nå hele vejen rundt om kagen. Sørg for at marcipanen er til at flytte under hele udrulningen. Skær båndet lige, mens det ligger på bordet, og husk at måle, inden du skærer. Båndet må gerne være ca. 1 cm højere end kagen.

Skær eller riv flager af den hvide chokolade og placer flagerne midt på kagen. Pisk 4 dl fløde til skum og hæld det i en sprøjtepose med en stor stjernetylle i. Sprøjt flødeskummet ud på kagen i f.eks smukke rosetter og pynt rosetterne med chokolade eller hindbær.

Udstyr og pynt1 springform, ca. 25 cm i diameter1 plade chokolade til flager og pynt ca.4 dl piskefløde til fløderosetter evt. frysetørrede hindbær.