rabarbertrifli fra Karolines Køkken
Mad

Verdens bedste Rabarbertrifli

29. juni 2012
af Karolines Køkken
Foto: Karolines Køkken
Nem og klassisk sommerdessert. Allerbedst fra april – juni, når de danske rabarber har sæson. Trifli kan laves med alle mulige slags frugt: Æbler, svesker, jordbær, hindbær osv. Her får du opskriften på en helt fantastisk rabarbertrifli
6 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • ½ dl vand
  • 85 g sukker (ca. 1 dl)
  • 400 g rabarber i skiver
  • 2 tsk kartoffelmel
  • 2 tsk koldt vand
  • 50 g hakkede, smuttede mandler

CREME

  • 2 æggeblommer - evt. pasteuriserede (ca. 2 spsk)
  • 3 spsk sukker
  • 1 spsk majsstivelse, fx maizena
  • ¼ liter sødmælk
  • ¼ liter Arla Karolines Køkken® Piskefløde 38%

ENDVIDERE

  • 150 g letknuste makroner

PYNT

  • Smuttede mandler i skiver og knuste makroner.

Opskrift - sådan laver du rabarbertrifli

  1. Rabarbertrifli: Bring vand og sukker i kog i en gryde.
  2. Tilsæt rabarber og kog dem ved svag varme og under låg i ca. 2 min. - rabarberne skal være møre.
  3. Rør en jævning af kartoffelmel og vand.
  4. Tag rabarberne af varmen og rør jævningen i.
  5. Vend mandlerne i rabarberkompotten.
  6. Creme: Rør æggeblommer, sukker og maizena sammen i en tykbundet gryde. Kom mælken i.
  7. Varm blandingen op ved jævn varme og under let piskning.
  8. Kog cremen, stadig under piskning, i ca. 1 min.
  9. Lad cremen køle af i en skål - rør af og til.
  10. Pisk fløden til et let skum og rør ca. ¾ af flødeskummet i den kolde creme. Gem resten til pynt.
  11. Læg creme, knuste makroner og rabarberkompot lagvis i glas (a ca. 2½ dl).
  12. Stil triflien tildækket i køleskabet i ca. 1 time.
  13. Pynt med flødeskum.
https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_1.png

Læs også