Desserter

Verdens bedste hvid chokolademousse

af Camilla Zarah Lawes 14. februar 2022
Foto: Columbus Leth
Servér den med drys af hakkede nødder
4 personer

Chokolademousse

  • 150 g hvid chokolade, groft hakket
  • 2½ dl piskefløde
  • 6 æggeblommer (3 bægre pasteuriserede)
  • 50 g rørsukker

PYNT

  • 2 spsk. hakkede pistacienødder
  • 50 g mørk chokolade

Smelt chokoladen meget forsigtigt over et vandbad. Pisk fløden til skum, og stil det til side. Pisk æggeblommerne hvide med sukkeret, og rør den smeltede chokolade i. Vend flødeskummet i chokoladeblandingen lidt ad gangen. Fordel moussen i 4 portionsskåle, og stil dem på køl i minimum 4 timer. Servér den kolde chokolademousse med drys af hakkede nødder, og høvl lidt chokolade over med en tyndskræller. Opskriften er til 4 personer

Prøv også: Fragilité med hvid chokolade

Prøv også: Cookies med hvid chokolade og peanuts