Desserter

Verdens bedste chokoladelagkage

af Camilla Zarah Lawes 3. april 2012
Foto: Lars Ranek
Dette er en fest for chokoladeelskere. Lækre, sprøde bunde lagt sammen med en delikat, fyldig chokoladecreme – det bli’r ikke bedre!

(10 personer)BUNDE:6 pasteuriserede æggehvider170 g sukker50 g smeltet mørk chokolade (70 % kakao)40 g kakaopulver50 g hvedemel

ENDVIDERE:1 springform på 22 cm i diameter

CREME:2 pasteuriserede æggeblommer2 spsk. sukkerkorn af 1 stang vanilje½ l piskefløde300 g smeltet mørk chokolade

PYNT:sigtet kakaopulver

Pisk æggehviderne stive med sukkeret. Vend forsigtigt den smeltede chokolade i de piskede æggehvider. Sigt kakao og hvedemel i dejen, og vend rundt. Fordel halvdelen af dejen i den smurte springform, som er foret med bagepapir i bunden. Bag bunden i en 160° forvarmet ovn i 14-18 minutter. Tag bunden over på en rist, og lad den køle af. Bag en bund til af resten af dejen.Pisk æggeblommerne skummende med sukker og vaniljekorn. Pisk fløden til skum. Bland den varme smeltede chokolade i flødeskummet, og tilsæt de piskede æg. Afkøl. Fór en springform med bagepapir; læg en bund nederst, derefter al cremen og til sidst den anden bund. Sæt kagen køligt, så cremen kan sætte sig. Drys med kakaopulver, og servér.

Chokoladepavlova med syltede appelsiner og pistacienødder