Vandbakkelser med flødeskum og lemoncurd til 6 personer
Tid: 25 minutter. Bagetid: 20 minutter
DET SKAL DU BRUGE TIL VANDBAKKELSER
100 g smør
120 ml vand
20 g sukker
1 tsk. salt
120 g hvedemel
4 æg
FYLD
3 dl piskefløde
korn af 1 vaniljestang
2 dl lemoncurd
PYNT
2 spsk. flormelis
PRØV OGSÅ: Vandbakkelser med chokolade-kaffe-creme
Opskrift - sådan laver du vandbakkelser med flødeskum og lemoncurd
1. Vandbakkelser: Kog smør, vand, sukker og salt op i en tykbundet gryde, og rør melet i. Rør rundt i blandingen, til melet er helt jævnt fordelt. Varm dejen igennem i gryden i 3-4 minutter, mens du rører rundt. Tag gryden af varmen, og lad dejen køle af i gryden i 5 minutter.
Rør æggene i dejen, 1 ad gangen. Sørg for, at ægget er helt absorberet i dejen, før du rører det næste i. Tænd ovnen på 210°. Kom dejen i en sprøjtepose, og sprøjt dejtoppe med en diameter lidt større end en 5-krone ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag vandbakkelserne i ovnen i ca. 20 minutter. Undgå at åbne ovnlågen, mens vandbakkelserne bager, da de ellers risikerer at falde sammen.
2. Fyld: Pisk fløden til flødeskum, og rør vaniljekorn og lemoncurd i. Flæk de afkølede vandbakkelser, og fyld dem med flødeskummet. Sigt flormelis over lige inden servering.
TIP: Du kan købe lemoncurd i velassorterede supermarkeder og i specialbutikker.