

Vandbakkelser med flødeskum og lemoncurd
Ingredienser til vandbakkelser
- 100 g smør
- 120 ml vand
- 20 g sukker
- 1 tsk. salt
- 120 g hvedemel
- 4 æg
Fyld til vandbakkelser
- 3 dl piskefløde
- korn af 1 vaniljestang
- 2 dl lemoncurd
- 2 spsk. flormelis til pynt
Opskrift på vandbakkelser med flødeskum og lemoncurd
Sådan laver du vandbakkelser:
-
Kog smør, vand, sukker og salt op i en tykbundet gryde, og rør melet i. Rør rundt i blandingen, til melet er helt jævnt fordelt.
-
Varm dejen igennem i gryden i 3-4 minutter, mens du rører rundt.
-
Tag gryden af varmen, og lad dejen køle af i gryden i 5 minutter.
-
Rør æggene i dejen, 1 ad gangen. Sørg for, at ægget er helt absorberet i dejen, før du rører det næste i.
-
Tænd ovnen på 210°.
-
Kom dejen i en sprøjtepose, og sprøjt dejtoppe med en diameter lidt større end en 5-krone ud på en bageplade beklædt med bagepapir.
-
Bag vandbakkelserne i ovnen i ca. 20 minutter. Undgå at åbne ovnlågen, mens vandbakkelserne bager, da de ellers risikerer at falde sammen.
Sådan laver du fyld til vandbakkelserne:
-
Pisk fløden til flødeskum, og rør vaniljekorn og lemoncurd i.
-
Flæk de afkølede vandbakkelser, og fyld dem med flødeskummet.
-
Sigt flormelis over lige inden servering.
TIP: Du kan købe lemoncurd i velassorterede supermarkeder og i specialbutikker.
Prøv også: Vandbakkelser med chokolade-kaffe-creme