vandbakkelser
Desserter

Vandbakkelser med flødeskum og lemoncurd

28. april 2016
af Timm Vladimir
Foto: Columbus Leth
Vandbakkelser er total old school - men det holder hele vejen og smager skønt. Her får du opskriften på vandbakkelser med flødeskum og lemoncurd

Vandbakkelser med flødeskum og lemoncurd til 6 personer

  Tid: 25 minutter. Bagetid: 20 minutter   DET SKAL DU BRUGE TIL VANDBAKKELSER 100 g smør 120 ml vand 20 g sukker 1 tsk. salt 120 g hvedemel 4 æg   FYLD 3 dl piskefløde korn af 1 vaniljestang 2 dl lemoncurd   PYNT 2 spsk. flormelis   PRØV OGSÅ: Vandbakkelser med chokolade-kaffe-creme  

Opskrift - sådan laver du vandbakkelser med flødeskum og lemoncurd

1. Vandbakkelser: Kog smør, vand, sukker og salt op i en tykbundet gryde, og rør melet i. Rør rundt i blandingen, til melet er helt jævnt fordelt. Varm dejen igennem i gryden i 3-4 minutter, mens du rører rundt. Tag gryden af varmen, og lad dejen køle af i gryden i 5 minutter. Rør æggene i dejen, 1 ad gangen. Sørg for, at ægget er helt absorberet i dejen, før du rører det næste i. Tænd ovnen på 210°. Kom dejen i en sprøjtepose, og sprøjt dejtoppe med en diameter lidt større end en 5-krone ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag vandbakkelserne i ovnen i ca. 20 minutter. Undgå at åbne ovnlågen, mens vandbakkelserne bager, da de ellers risikerer at falde sammen.   2. Fyld: Pisk fløden til flødeskum, og rør vaniljekorn og lemoncurd i. Flæk de afkølede vandbakkelser, og fyld dem med flødeskummet. Sigt flormelis over lige inden servering.   TIP: Du kan købe lemoncurd i velassorterede supermarkeder og i specialbutikker.