Pavlova med mynte, blæbær og After Eight
Desserter

Uimodståelig pavlova med mynte, blåbær og After Eight

af Julie Hey 4. december 2019
Foto: Betina Hastoft
Denne juledrøm af en pavlova vil helt sikkert bringe lykke på kagebordet – især hos alle dem, der elsker After Eight. Her får du opskriften på pavlova med mynte, blæbær og After Eight.
2 t og 0 min 6 personer
Tid i alt 2 t og 30 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 3 æggehvider
  • 1 knsp. salt
  • 100 g sukker
  • 1 tsk. citronsaft
  • 100 g flormelis

MYNTETOPPING

  • 50 g chokolade med pebermynte, gerne Ritter Sport Peppermint
  • 2 dl piskefløde
  • 5 stilke frisk mynte
  • 10 After Eight-chokolader
  • 125 g blåbær
  • Chokoladekugler til dekoration, f.eks. spiselige sølvkugler

Opskrift: Sådan laver du pavlova med mynte, blåbær og After Eight

1. Tænd ovnen på 120°.

2. Pisk ægge-hviderne med salt i ½ minut i en røremaskine.

3. Tilsæt 2 spsk. sukker, og pisk igen. Fortsæt med at tilsætte lidt sukker under konstant piskning, til hviderne er faste.

4. Hæld ½ tsk. citronsaft i, og tilsæt flormelis lidt ad gangen. Pisk i 5 minutter, til massen er hvid og fast.

5. Fyld marengs-massen i en sprøjtepose. Sprøjt en cirkelformet bund på Ø 20 cm og 3 cm i højden på bagepapir. Sæt resten af massen i små minitoppe rundt på bagepapiret.

LÆS OGSÅ: Hjemmelavet chokoladeroulade

6. Bag marengsbunden i ovnen i 1½-2 timer.

7. Tag minitoppene ud efter 60 minutters bagning, og sæt dem på en rist.

8. Lad marengscirklen afkøle i ovnen med ovndøren åben.

9. Hak 50 g mynte-chokolade groft. Pisk fløden stiv, og vend den med chokoladen og 1 spsk. hakket mynte. Smør marengs-bunden med myntecreme, og pynt kagen med halve After Eight-chokolader, blåbær, frisk mynte og marengstoppe. Drys evt. med bløde sølvkugler.