lagkage
Desserter

Trøffellagkage

af Camilla Zarah Lawes 3. maj 2018
Foto: Betina Hastoft
En lækker svampet sag fyldt med chokolade der nok skal vække glæde både hos fødselaren og gæsterne
1 t og 0 min 10 personer
Tid i alt 1 t og 20 min

Trøffelfyld

  • 400 g mælkechokolade
  • 5 dl piskefløde

Lagkagebunde

  • 150 g smør
  • 200 g farin
  • 2 æg
  • 200 g hvedemel
  • 2 tsk. bagepulver
  • 2 tsk. natron
  • 1 dl kakaopulver
  • 100 g mørk chokolade
  • 100 g abrikos­marmelade
  • Ca. 2 dl kærnemælk

Pynt

  • 100 g mørk chokolade

I øvrigt

  • En springform på 20 cm i diameter
 

Opskrift - sådan laver du trøffeklagkage

  1. Hak chokoladen fint, kog fløden op, hæld den over chokoladen og rør godt rundt. Stil cremen i fryseren i 1 time.   2. Varm ovnen op til 190°.   3. Pisk smør og farin sammen. Tilsæt æggene et ad gangen. Sigt mel, bagepulver, natron og kakaopulver sammen og vend det i æggemassen. Hak chokoladen fint og vend den i dejen sammen med marmeladen. Rør kærnemælk i, til du har en ensartet dej.    4. Fordel dejen i springformen. Bag kagen i 1 time. Lad den køle helt af og flæk den, så du får 2 bunde.    5. Pisk trøffelcremen op og fordel halvdelen på den nederste bund. Læg den anden bund ovenpå. Smør resten af trøffelcremen på toppen og siderne af kagen. Pynt med hakket chokolade.   PRØV OGSÅ: Lagkage med hindbærmousse og fondant  

Andre lækre opskrifter