Trøffelkugler med hindbær
Desserter

Trøffelkugler med hindbær

af Camilla Zarah Lawes 15. november 2018
Foto: Betina Hastoft
Overrask værtinden eller veninden med de lækre hjemmelavede trøffelkugler pakket fint ind. Husk at lave en dobbelt portion − så er der også til dig selv. Her får du opskriften på trøffelkugler med hindbær
Tid i alt 15 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 200 g mørk chokolade, 70 % eller 85 % kakaoindhold
  • 2½ dl piskefløde
  • 20 g blødt smør
  • ½ dl hindbærsirup

DRYS

  • Sigtet kakaopulver
  • Frysetørrede hindbær
 

Opskrift - sådan laver du trøffelkugler med hindbær 

12 stk.   1. Hak chokoladen fint. Kog fløden op og lad den koge i 2 min. Hæld den forsigtigt over chokoladen, mens du hurtigt rører fløde og chokolade sammen til en ensartet masse. Tilsæt smør og hindbærsirup. Hæld massen i en skål, dæk den med husholdningsfilm og stil den på køl i minimum 12 timer.    2. Pisk trøffelmassen igennem med en elpisker og rul den til kugler på Ø 2 cm. Hæld kakaopulver på en flad tallerken og vend kuglerne i kakaoen. Tril dem derefter i frysetørrede hindbær. Stil dem på køl, til de skal spises.   PRØV OGSÅ: Mette Blomsterbergs nougatmåtter  

Andre lækre opskrifter