Desserter

Trifli med syltede blommer

af Camilla Zarah Lawes 14. september 2010
Foto: Lars Ranek
De lækre portvinssyltede blommer smager skønt med den syrlige mascarponecreme. Triflien kan med fordel tilberedes dagen før

TRIFLI MED SYLTEDE BLOMMER

(4 personer)500 g blommer2 dl portvin4 kardemommekapsler2 spsk. fint rørsukkerCREME:250 g mascarponekornene fra 1 vaniljestangfintrevet citronskal fra 1 økologisk citron2 dl piskefløde, pisket til skum (gem ¼ til pynt)lidt citronsaft3 spsk. flormelis160 g makronerca. 1 dl portvinPYNT:flødeskum

Prøv også: Trifli med rabarber og nøddekrymmel

SÅDAN LAVER DU TRIFLI MED SYLTEDE BLOMMER

Udsten blommerne, og skær dem i små stykker på ca. 1 x 1 cm. Kom blommer, portvin, kardemomme og sukker i en kasserolle, kog det op, og lad det koge i 6 minutter. Sluk, og lad blommerne stå i lagen, gerne til dagen efter.Vend mascarpone, vaniljekorn og citronskal sammen med flødeskummet. Pres lidt frisk citronsaft i, tilsæt flormelis, og vend det sammen til en let creme.Knus makronerne let, og læg dem i bunden af en serveringsskål eller fire portionsglas. Dryp portvin over, og læg blommerne på makronerne og derefter mascarponecremen. Gentag, og slut af med frugt øverst. Pynt med flødeskum.