tiramisu
Mad

Tiramisu med hindbær

4. august 2021
af Camilla Zarah Lawes
Foto: Columbus Leth
Tiramisu er både en enkel og meget lækker, klassisk italiensk dessert. Her får du en opskrift på frisk og lækker tiramisu med hindbær
4 personer
Tid i alt 4 t og 0 min

Det skal du bruge

  • 4 spsk. instant-kaffe
  • 1½ dl kogende vand
  • 4-6 spsk. marsala

Creme

  • 2 pasteuriserede æggeblommer (= 1 bæger)
  • 3 spsk. rørsukker
  • 1½ pasteuriserede æggehvider (= 1 bæger)
  • 250 g mascarpone
  • korn af ½ vaniljestang
  • 1 dl piskefløde

Endvidere

  • 1 pakke ladyfingers

Pynt

  • 125 g danske hindbær
  • 50 g mørk chokolade skåret i lange tynde flager

Opskrift - sådan laver du tiramisu med hindbær

  1. Opløs kaffepulveret i kogende vand i en stor flad skål; tilsæt marsalaen, og stil det til afkøling.
  2. Pisk æggeblommerne kraftigt sammen med 2 spiseskefulde sukker til en let masse. Sæt det til side.
  3. Pisk æggehviderne stive, tilsæt resten af sukkeret, og pisk dem helt stive.
  4. Vend mascarpone og vaniljekorn i æggeblommerne, og fold forsigtigt æggehviderne i.
  5. Pisk piskefløden til en let flødeskum, og vend den i æggemassen.
  6. Bred et 2 cm tykt lag mascarponecreme ud over bunden af en skål eller portionsglas. Del evt. kagerne med en skarp kniv, så de passer i glassenes størrelse.
  7. Dyp så én ladyfinger ad gangen i kaffeblandingen, så kun den underste del af kiksen bliver våd. Læg kagerne på cremen, så hele laget er dækket.
  8. Læg et 2½ cm tykt lag creme ovenpå og derpå endnu et lag kager, og rund af med creme.
  9. Stil desserten på køl, gerne i 3-4 timer, og kom hindbær og chokoladeflager på lige før servering.

Læs også