tiramisu
Desserter

Tiramisu-islagkage med kaffelikør og kakao

af Camilla Biesbjerg Markussen 4. april 2018
Foto: Betina Hastoft
Smagen af tiramisu er gemt i den guddommelige islagkage, der laves med færdigkøbt is, ladyfingers og selvfølgelig stærk kaffe. Her får du opskriften på tiramisu-islagkage med kaffelikør og kakao
4 t og 0 min 6 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • 1½ l god vaniljeis med chokoladestykker, f.eks. fra Hansen Is
  • 1½ dl friskbrygget stærk kaffe
  • ¾ dl kaffelikør, f.eks. Kahlua
  • ½ pakke ladyfingers (12 stk.)
  • 2-3 tsk. kakao
  • 1 aflang brødform, ca. 1½ l
  • husholdningsfilm til formen

PYNT

  • 25 g mørk chokolade

Opskrift - sådan laver du tiramisu-islagkage med kaffelikør og kakao

Beklæd brødformen med husholdningsfilm, så det hænger et godt stykke ud over kanterne. Lad isen tø op i en skål ved stuetemperatur i ca. 20 minutter. Rør i isen, så den bliver blød som softice. Bland friskbrygget kaffe og kaffelikør i en flad skål. Dyp 1 ladyfinger ad gangen i kaffeblandingen. Fordel 6 kaffedyppede ladyfingers i bunden af brødformen, og drys med et tyndt lag sigtet kakao. Smør halvdelen af den bløde vaniljeis oven på de 6 ladyfingers i et jævnt lag. Læg de sidste 6 kaffedyppede ladyfingers oven på isen. Drys igen med sigtet kakao, og slut af med et jævnt lag blød vaniljeis. Dæk isen med den husholdningsfilm, som hænger ud over kanterne, og sæt formen i fryseren i mindst 4 timer, til isen er helt frossen. Tag islagkagen ud af fryseren 10 minutter før servering, og drys overfladen med et tyndt lag fintrevet mørk chokolade.   PRØV OGSÅ: Tiramisu med hvid chokolade og jordbær