Lækker strudel! Nem opskrift.
Desserter

Strudel med pære og chokolade

af Camilla Zarah Lawes 16. april 2021
Foto: Lars Ranek
Jeg er vild med strudel. Den knasende lyd, når man tager en bid, og det lune fyld, der flyder let ud. Servér de sprøde pakker, som de er, eller med en skefuld kold flødeskum.

Strudel

  • 1 pakke fillodej

Fyld

  • 3 modne pærer
  • 30 g smør
  • 60 g grofthakkede mandler
  • 1 spsk. kanel
  • 2 spsk. akaciehonning
  • 75 g mørk chokolade, hakket

Til pensling

  • 1 æg
  • 4 spsk. mælk

Drys

  • Flormelis

Opskrift - sådan laver du strudel med pære og chokolade

  1. Del dejen i kvadrater på 15 cm. Skræl pærerne; fjern kernehusene, og skær kødet i terninger. Smelt smørret i en gryde. Tilsæt pærer, mandler, kanel og honning, og kog det til en sirup. Afkøl helt.
  2. Pisk æg og mælk sammen til ”lim”. Læg dej sammen to og to, og pensl med æggeblandingen. Fordel fyldet midt på dejen, og drys med chokolade. Fold dejpladerne sammen som en konvolut, og lim sammen med æggeblandingen. Læg konvolutterne på en bageplade med bagepapir. Bag dem i 20 minutter ved 170°, til de er flotte gyldne, vend dem evt. undervejs.
  3. Afkøl let, og drys med flormelis.

 

PRØV OGSÅ: Æblestrudel med rosiner - få opskriften her

Andre lækre opskrifter