Lækker strudel! Nem opskrift.
Mad

Strudel med pære og chokolade

16. april 2021
af Camilla Zarah Lawes
Foto: Lars Ranek
Jeg er vild med strudel. Den knasende lyd, når man tager en bid, og det lune fyld, der flyder let ud. Servér de sprøde pakker, som de er, eller med en skefuld kold flødeskum.
20 min6 stk
Tid i alt 40 min

Strudel

  • 1 pakke fillodej

Fyld

  • 3 modne pærer
  • 30 g smør
  • 60 g grofthakkede mandler
  • 1 spsk. kanel
  • 2 spsk. akaciehonning
  • 75 g mørk chokolade, hakket

Til pensling

  • 1 æg
  • 4 spsk. mælk

Drys

  • Flormelis

Opskrift - sådan laver du strudel med pære og chokolade

  1. Del dejen i kvadrater på 15 cm. Skræl pærerne; fjern kernehusene, og skær kødet i terninger. Smelt smørret i en gryde. Tilsæt pærer, mandler, kanel og honning, og kog det til en sirup. Afkøl helt.
  2. Pisk æg og mælk sammen til ”lim”. Læg dej sammen to og to, og pensl med æggeblandingen. Fordel fyldet midt på dejen, og drys med chokolade. Fold dejpladerne sammen som en konvolut, og lim sammen med æggeblandingen. Læg konvolutterne på en bageplade med bagepapir. Bag dem i 20 minutter ved 170°, til de er flotte gyldne, vend dem evt. undervejs.
  3. Afkøl let, og drys med flormelis.

TIP: Opskriften giver 6-8 stykker alt efter din filodej.

Hvad er strudel?

Strudel er en flere hundrede år gammel dessert, der efterhånden findes i mange forskellige afskygninger. Typisk kendes den som wienerbrød med fyld. Det er ofte fyldet, der varieres, som regel er det sødt, med forskellig frugt eller chokolade. Æblestrudel er nok blandt det mest kendte – se fx opskriften herunder!

Madplaner til hverdagen

Mangler du inspiration til hverdagsmaden? Se vores madplaner, uge for uge: Feminas madplan.

Læs også