Desserter

Sprøde mandelkager med citronglasur

30. september 2013
af Susanne Palmqvist
Foto: Anders Schønnemann
Uhm, de her småkager smelter bare på tungen. De har en fin smag af citron, som kan intensiveres med citronglasur på toppen. Nemme at bage, men meget sværere både at gemme og glemme

Sprøde mandelkager med citronglasur (ca. 80 stk.)

INGREDIENSER180 g blødt smør125 g sukker1½ spsk. sirup (f.eks. agave- el.a. mørk sirup)250 g hvedemel, sigtet1 tsk. natron50 g finthakkede mandler med skalfintrevet skal af 1 økocitron

GLASUR2 dl flormeliscitronsafts

Sådan laver du - sprøde mandelkager med citronglasur

1. Pisk smør, sukker og sirup lyst og let. Sigt mel og natron sammen, og vend det i sammen med de ret finthakkede mandler og citronskal. Saml hurtigt dejen med hænderne, og tril den i 5-6 cm tykke pølser. Læg dejpølserne på køl i mindst 1 time, gerne længere.

2. Skær dem i skiver, og læg dem på plader med bagepapir (de flyder ikke ud). Bag kagerne øverst i en 200° varm ovn i 7-8 minutter, til de er lysebrune. Køl dem helt af på en rist.

3. Lav en fast glasur rørt med citronsaft, og smør et tykt lag på hver, men ikke helt ud til kanten. Lad det stivne helt. Opbevar dem i en kagedåse med eller uden glasur.

PRØV OGSÅ

Tiramisu med citron og chokolade - få opskriften her

Muffins med hvid chokolade og citron - få opskriften her