pistaciestjerne
Mad

Sprød og saftig pistaciestjerne

5. november 2018
af Jasmin Gabay, Den store bagedyst/DR1
Prøv en anderledes og både sprød og saftig pistaciestjerne, som Jasmin bagte i Den store bagedyst 2018. Deltagerne skulle lave deres egen favoritudgave af en kringle, og Jasmin lavede da denne lækre version. Kringlen indeholder en remonce af pistacie og marcipan, og den flettes til en flot stjerne.
10 personer
Tid i alt 2 t og 30 min

DET SKAL DU BRUGE TIL DEJ

  • 2 dl mælk
  • 25 g gær
  • 2 æg
  • 2 store spsk. sukker
  • 1 tsk. salt
  • 500 g hvedemel
  • 75 g smør, blødt
  • 1 citron, skal heraf

REMONCE

  • 70 g marcipan
  • 100 g pistacienødder
  • 100 g smør
  • 100 g sukker
  • 1 citron, skal heraf

DESUDEN

  • sammenpisket æg til pensling
  • evt. hakkede pistacienødder

Opskrift - sådan laver du en sprød og saftig pistaciestjerne

PRØV OGSÅ: Sprøde appelsinmazarinkager Dej
  1. Start med at lune mælken til lillefingervarm.
  2. Kom det op i en stor skål og rør gær ud i mælken.
  3. Tilsæt æg, sukker og salt og ælt herefter hvedemelet i lidt ad gangen.
  4. Kom til sidst klatter af det bløde smør i og ælt i 5 minutters tid.
  5. Lad dejen hæve lunt i 30 minutter under et klæde.
Remonce
  1. Lav din remonce mens dejen hæver.
  2. Kom alle ingredienser sammen i en foodprocesser og blend til du har en ensartet masse.
Samling
  1. Del dejen i 4 lige store stykker.
  2. Rul først et stykke ud til en cirkel på cirka 30 cm i diameter.
  3. Placer den på en bageplade med bagepapir og smør med 1/3 af remoncen. Det skal ikke helt ud til kanten.
  4. Rul den næste dejklump ud til samme størrelse, kom den ovenpå remoncen, smør med remonce og fortsæt til du ligger den sidste cirkel af dej på.
  5. Der skal være 4 lag dej og 3 lag remonce – ingen remonce på toppen.
  6. Skær med en skarp kniv igennem lagene hele vejen rundt, så du i alt har 16 'stråler', som på en sol. Skær ikke helt ind til midten, men lad en diameter på ca. 5 cm være uskåret.
  7. Tag nu fat i enderne af to strimler og vrid dem modsat af hinanden, så de bliver snoet i hver sin retning og saml dem i enden til én stjernespids. Forsæt på samme måde hele vejen rundt, to og to, så du ender med 8 stjernespidser.
  8. Pensl kringlen med æggeblomme og drys med pistacienødder.
  9. Bag ved 180 grader til gylden og gennembagt.
PRØV OGSÅ: Kringle med æble, kanel og ingefær Opskriften er fra "Den store bagedyst" på DR Få alle opskrifterne fra denne uges "Den store bagedyst" på dr.dk/mad
https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_1.png

Læs også