Spongecake med vaniljecreme og citronsmørcreme

11. marts 2015
af Marie Melchior
Foto: Line Falck
Kagen har fået sit navn efter konsistensen, der kan minde lidt om en badesvamp. Smagen er heldigvis bedre.

Spongecake med vaniljecreme og citronsmørcreme til 6-8 personer

INGREDIENSER 50 g smør 6 æg 100 g flormelis 175 g hvedemel 2 tsk. bagepulver 1 springform, 20 cm i diameter   PRØV OGSÅ: Lagkage med nougatskum   VANILJECREME korn af 1 vaniljestang 2 spsk. flormelis 250 g mascarpone 2 dl fromage frais  
    CITRON-SMØR-CREME saft og skal af 1 usprøjtet citron 250 g blødt smør 125 g flormelis evt. 1 tsk. gul frugtfarve  

Opskrift - sådan laver du spongecake med vaniljecreme og citronsmørcreme

  1. Tænd ovnen på 180°. Smelt smørret. Pisk æg og flormelis sammen – pisk i mindst 8 minutter, til det er hvidt og cremet. Sigt mel og bagepulver i, og vend dejen godt sammen. Vend forsigtigt det smeltede smør i dejen. Hæld dejen i en smurt springform. Bag kagen i ovnen i 35-40 minutter. Tjek med et grillspyd eller lignende, om kagen har fået nok. Den skal være gylden og føles blød og elastisk. Lad kagen blive kold, før du tager den ud af formen. Flæk den herefter i 2 dele på tværs.   2. Vaniljecreme: Bland vaniljekorn med flormelis. Rør vaniljekorn og flormelis sammen med mascarpone og fromage frais. Fordel cremen mellem de 2 kagebunde.   3. Citron-smør-creme: Riv citronskallen fint – gem lidt skal til pynt. Pres saften. Kom citronskal, citronsaft, smør og flormelis i en skål. Pisk det med en håndmikser i mindst 5 minutter, til det er luftigt og cremet. Farv evt. cremen med gul frugtfarve. Smør cremen rundt på toppen og siderne af kagen med en palet, til den er helt dækket. Drys med lidt revet citronskal.