Desserter

Sommerroulade med friske hindbær

af Marie Melchior og vinderene af sommerkagekonkurrencen 11. juni 2015
Foto: Line Falck, Styling:Katrine Kaul
Fyld dine favoritbær i den knasende roulade, der stadig holder lige så godt, som da den blev rullet af mormor.

Sommerroulade med friske hindbær til 6-8 personer

Indsendt af Winnie Kristoffersen, Agerbæk Tid: 15 minutter. Ovntid: 15 minutter.    DET SKAL DU BRUGE   BUND 250 g sukker 3 æg 125 g hvedemel 2 tsk. vaniljesukker 1 tsk. bagepulver 50 g hasselnøddeflager   FYLD ½ l piskefløde 250 g friske hindbær   PYNT frysetørrede hindbær evt. spiselige blomster  

Opskrift - sådan laver du sommerroulade med friske hindbær

  1. Bund: Forvarm ovnen til 225°. Pisk æg og sukker hvidt og luftigt i en stor skål. Vend mel, vaniljesukker og bagepulver i æggemassen med en dejskraber. Hæld dejen ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Drys dejen med nøddeflager. Bag bunden i ovnen i 10-15 minutter, til den er gylden. Afkøl.   2. Fyld: Pisk fløden til skum, og vend hindbærrene i. Mos dem lidt, så der kommer hindbærsaft ud i skummet. Vend den afkølede bund, så overfladen med nøddeflagerne ligger nedad. Fordel fyldet jævnt på bunden, og rul den forsigtigt og så stramt som muligt sammen på den lange led til en roulade. Drys rouladen med frysetørrede hindbær og evt. spiselige blomster, og nyd den afkølet.  

Få flere opskrifter på lækre sommerdesserter her

Æble-kanel-kage med chokoladestykker – Få opskriften her

Rabarberkage med mandelmarengs – Få opskriften her

Cheesecake med blåbær, kokos og hvid chokolade – Få opskriften her