Desserter

Sommerroulade med friske hindbær

Fyld dine favoritbær i den knasende roulade, der stadig holder lige så godt, som da den blev rullet af mormor.

Sommerroulade med friske hindbær til 6-8 personer

Indsendt af Winnie Kristoffersen, Agerbæk
Tid: 15 minutter. Ovntid: 15 minutter. 
 
DET SKAL DU BRUGE
 
BUND
250 g sukker
3 æg
125 g hvedemel
2 tsk. vaniljesukker
1 tsk. bagepulver
50 g hasselnøddeflager
 
FYLD
½ l piskefløde
250 g friske hindbær
 
PYNT
frysetørrede hindbær
evt. spiselige blomster
 

Opskrift - sådan laver du sommerroulade med friske hindbær

 
1. Bund: Forvarm ovnen til 225°. Pisk æg og sukker hvidt og luftigt i en stor skål. Vend mel, vaniljesukker og bagepulver i æggemassen med en dejskraber. Hæld dejen ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Drys dejen med nøddeflager. Bag bunden i ovnen i 10-15 minutter, til den er gylden. Afkøl.
 
2. Fyld: Pisk fløden til skum, og vend hindbærrene i. Mos dem lidt, så der kommer hindbærsaft ud i skummet. Vend den afkølede bund, så overfladen med nøddeflagerne ligger nedad. Fordel fyldet jævnt på bunden, og rul den forsigtigt og så stramt som muligt sammen på den lange led til en roulade. Drys rouladen med frysetørrede hindbær og evt. spiselige blomster, og nyd den afkølet.