Snickers-nøddesnitter
Desserter

Snickers-nøddesnitter

af Emma Martiny 18. januar 2018
Foto: Winnie Methmann
Giv den klassiske nøddesnitte et tvist af snickers med salte peanuts. Her får du opskriften på Snickers-nøddesnitter

DET SKAL DU BRUGE

  • 250 g hvedemel
  • 50 g mandelmel
  • 75 g sukker
  • ½ vaniljestang
  • 50 g saltede peanuts
  • 150 g smør
  • 1 æg
  • 1 bageform, ca. 20 x 30 cm

TOPPING

  • 100 g smør
  • 100 g sukker
  • 1 dl honning
  • 3 spsk. peanutbutter
  • 1 dl piskefløde
  • 100 g saltede peanuts
  • 100 g mandelflager

PYNT

  • 200 g mørk chokolade

Opskrift - sådan laver du Snickers-nøddesnitter

Tid: 30 minutter Køletid: 30 minutter Bagetid: 20 minutter Antal stk.: 15 stk.   1. Bland hvedemel, mandelmel, sukker og vaniljekorn i en skål. Hak peanuts fint. Tilsæt peanuts, smør i små tern og æg, og ælt det sammen til en ensartet dej. Tryk dejen ud i bageformen, og stil formen på køl i 30 minutter.   2. TOPPING: Tænd ovnen på 200°. Kog smør, sukker, honning, peanutbutter og fløde sammen i en gryde, til blandingen bliver let gylden. Rør peanuts og mandelflager i karamellen. Fordel toppingen over den afkølede bund, og bag kagen i ovnen i 20 minutter, til toppen er flot gylden.   3. PYNT: Lad nøddesnitterne køle af, og skær dem i trekanter. Smelt chokoladen over vandbad, og dyp snitterne i chokoladen. Lad dem størkne på et ark bagepapir inden servering.   PRØV OGSÅ: Peanutkage med chokolade og kiks