sarah bernhardt kager
Desserter

Små valnødde-sarah bernhardt kager

Susanne Palmqvist 16. juni 2021
Foto: Anders Schønnemann
Fine små sarah bernhardt-kager med en blid smag af kaffe og valnødder. De kan laves i god tid, da de holder sig fint i køleskabet
1 t og 0 min 8 personer
Tid i alt 8 t og 0 min

Det skal du bruge til ca 24 stk

  • 100 g god mørk chokolade (Lindt Excellence 70 %)
  • 2½ dl piskefløde
  • 1½ tsk. instant-kaffe
  • 50 g blød nougat
  • 30 g meget finthakkede valnøddekerner
  • små makroner
  • cognac til at pensle med
  • 75-100 g mørk chokolade til overtræk

Pynt

  • guldstøv
  • valnødder

Opskrift - sådan laver du Sarah Bernhardt kager

Lav cremen: 

  1. Hak chokoladen. Bring fløden i kog, og rør kaffe og chokolade i, til det er helt smeltet. Sluk for gryden.
  2. Skær nougaten i små stykker, og rør dem i, til de er smeltet. Vend valnødderne i. Stil cremen koldt til næste dag eller i mindst 5 timer.
  3. Pisk cremen let igennem med en elpisker. Pensl makronerne med cognac, og fordel cremen oven på. Brug en smørekniv, og glat massen til en fin top. Stil kagerne i fryseren i 1-2 timer.
  4. Hak chokoladen til overtrækket. Smelt ²⁄3 over vandbad, og rør resten i.
  5. Tag kagerne ud, og smør et lag chokolade på med hurtige tag. Pynt dem straks, da chokoladen stivner med det samme. Opbevar sarah bernhardt-kagerne på køl.