jordbærcheesecakes
Desserter

Små jordbærcheesecakes

27. juni 2017
af Gitte Heidi Rasmussen
Foto: Betina Hastoft
Der er noget helt særligt over at få serveret sin cheesecake i portionsstørrelse. Her får du opskriften på små lækre jordbærcheesecakes cheesecake i portionsstørrelse.

Små jordbærcheesecakes

Tid: 45 minutter. Køletid: 1½ time. Afkøling: 2-3 timer Antal personer: 8-10   DET SKAL DU BRUGE 50 g mandler 125 g smør 200 g knuste kiks, f.eks. Digestivekiks 8 kageringe, diameter 5-6 cm  
  OSTECREME 5 blade husblas 1 dåse kondenseret mælk, 397 g 250 g mascarpone eller anden flødeost naturel 50 g sukker korn af ½ vaniljestang   JORDBÆRGELÉ 300 g jordbær  100 g sukker 3 blade husblas   TIL SERVERING 250 g friske jordbær   PRØV OGSÅ: Cheesecake med kiksebund og hindbær  

Opskrift - sådan laver du små jordbærcheesecakes

  1. Hak mandlerne groft, og smelt smørret i en gryde ved lav varme. Blend kiksene til kiksekrummer i en foodprocessor, og rør dem sammen med mandler og smør. Pres kiksemassen ned i formene.   2. Sæt formene på køl i 30 minutter.   3. OSTECREME: Læg husblas i blød i koldt vand. Pisk kondenseret mælk, mascarpone, sukker og vaniljekorn sammen. Knug vandet af husblassen; smelt den over vandbad, og hæld den i ostecremen i en tynd stråle, mens der piskes. Fordel cremen i kageringene, og sæt dem på køl i mindst 1 time.   4. JORDBÆRGELÉ: Bring langsomt jordbær og sukker i kog, og lad det simre i 10-15 minutter, til bærrene safter og er møre – rør endelig ikke i saften. Si bærrene fra saften, og lad dem dryppe godt af. Læg husblas i blød i koldt vand i 5 minutter, tag den op, og smelt den i den varme jordbærsaft. Sæt blandingen til afkøling, og hæld den over kagerne, når den er kold, men stadig flydende. Stil kagerne på køl, til geléen er stivnet.   5. SERVERING: Skyl og nip jordbær, og skær dem i skiver. Løsn forsigtigt kagerne fra formene, og pynt kagerne med jordbær lige inden servering.   PRØV OGSÅ: Hvid chokolademousse med jordbær