Desserter

Små gulerodskager med tranebær og nødder

af Susanne Palmqvist 20. november 2009
Disse kager bages af en pisket dej, som er både hurtig og nem. Fyld godt med nødder og tranebær i, det smager rigtig godt. Kagerne smager næsten kun bedre, dagen efter at de er bagt, men vent med at komme cremen på. Opbevar dem i dåse eller plastboks.

(15-18 stk.)250 g farin3 æg250 g fintrevne gulerødder100 g soltørrede tranebær100 g grofthakkede valnøddekernerfintrevet skal af 2 små økocitroner eller økolimefrugter300 g hvedemel2 tsk. bagepulver2 tsk. st. kanel250 g smeltet smørELLER2½ dl neutral olie (f.eks. solsikke- eller vindruekerneolie)TOPPING:100 g flødeost naturel100 g blødt smør½-1 dl florsukker1 tsk. vaniljesukkerELLER korn af ½ vaniljestangPYNT:evt. små bolsjer, kugler eller et sødt engleglansbilledePisk farin og æg helt tykt og skummende. Vend gulerødder, tranebær, valnødder og revet citrusskal i. Bland melet med bagepulver og kanel, og sigt det i dejen. Vend det rundt. Smelt smørret, og lad det køle lidt af. Vend det i til sidst. Fordel dejen i dobbelte papirforme eller forede muffinforme. Bag dem i en 180° varm ovn i ca. 20 minutter. Lad dem køle helt af.Pisk alle dele til toppingen sammen med elpisker - cremen skal være helt glat. Stil den gerne på køl i ½-1 time. Smør eller sprøjt den på kagerne, og pynt efter behag.