Desserter

Skovbærfragilité

Sprøde mandelmarengsbunde lagt sammen med skovbærcreme. Så bliver det vist ikke meget bedre. De lækre kager skal nok få smilet frem hos dine gæster. Her får du opskriften på skovbærfragilité

Forberedelsestid: 40 min
Tilberedelsestid: 20 min
Tid i alt: 1 t
Antal personer: 20

DET SKAL DU BRUGE

150 g mandler
4 æggehvider
200 g sukker
50 g mandelflager

SKOVBÆRCREME

3 blade husblas
1 vaniljestang
200 g frosne skovbær
75 g sukker
½ l piskefløde

PYNT

flormelis

Opskrift - sådan laver du skovbærfragilité

 
1. Tænd ovnen på 175° varmluft. Fordel mandlerne på en bageplade beklædt med bagepapir, og rist dem i ovnen i 7 minutter. Lad mandlerne køle af, og kværn dem til mandelmel i en blender eller minihakker. Brug en elpisker og pisk æggehvider og sukker sammen til marengs i en skål. Vend mandelmelet i marengsen, og smør den ud på en bageplade beklædt med bagepapir, så den dækker næsten hele bagepladen. Drys med mandelflager, og bag marengsen i ovnen i ca. 20 minutter, til den er flot gylden. Lad den køle af, og skær den i 3 lige store stykker på den brede led.
 
2. SKOVBÆRCREME: Udblød husblas i en skål med koldt vand i 10 minutter. Flæk vaniljestangen; skrab kornene ud, og læg både korn og bælg i en gryde sammen med frosne skovbær og sukker. Bring gryden i kog, og lad den simre i 5 minutter. Tag gryden af varmen. Klem husblassen fri for vand, og opløs husblassen i den varme skovbærblanding. Lad blandingen køle af til stuetemperatur. Pisk fløden til skum, og vend forsigtigt skovbærblandingen i. Fordel skovbærcreme mellem fragilitébundene, og sæt kagen på køl natten over. Drys med flormelis, og servér.
 
 

 

Læs mere om: