Desserter

Skøn panna cotta med rabarber

Panna cotta kommer i masser af variationer — her er det med syltede rabarber, der giver en skøn syrlig-sødme. Få opskriften her!

Antal personer: 6

PANNA COTTA

½ l piskefløde
60 g rørsukker
1 stang god vanilje
3 blade husblas

SYLTEDE RABARBER

2 dl vand
1 dl rørsukker
korn og bælg af ½ god vaniljestang
6 stængler rabarber

Til servering

hakkede usaltede pistacienødder

 

Sådan laver du panna cotta

  1. Bland fløde, sukker, vaniljekorn og vaniljebælg i en gryde, og lad det simre ved svag varme i 10 minutter.
  2. Tag det fra varmen, og fjern vaniljebælgen. 
  3. Udblød husblassen i koldt vand i 5 minutter; vrid den let, og pisk den i den varme fløde.
  4. Hæld cremen i skyllede portionsglas (så er den nemmere at få ud af formen/portionsglasset).
  5. Stil på køl i minimum 2 timer.

 

Sådan laver du syltede rabarber

  1. Kog vandet op med sukker, vaniljekorn og vaniljebælg.
  2. Lad det koge, til sukkeret er opløst.
  3. Skær rabarberne i skiver. Kom dem i lagen, giv dem et hurtigt opkog, og lad dem køle af i lagen.
  4. Fordel rabarber og lidt af lagen over de satte panna cotta’er.
  5. Drys med pistacienødder.

 

Flere opskrifter på panna cotta

Panna cotta med hvid chokolade - få opskriften her

Panna cotta med rosmarinsyltede ananas - få opskriften her

 

Læs mere om: